Dit is een nieuwsbericht van
NH
Aangepast

Bewust slechte reclame: Rijsenhoutse campingbewoners schrikken kopers af

Rijsenhoutse campingbewoners voeren opnieuw actie

Rijsenhoutse campingbewoners hebben vandaag geprobeerd om geïnteresseerden in de toekomstige luxe chalets op de camping ervan te overtuigen die niet te kopen. De bewoners zelf mogen niet blijven. De nieuwe eigenaar van de camping hield vandaag een kijkdag voor investeerders en kopers.

Bewoner Jan met de flyer

Die konden op afspraak een kijkje nemen in een voorbeeldchalet en met eigenaar Kleen Estate in gesprek gaan over het beoogde vakantiepark Westonbay. De huidige bewoners proberen via een rechtszaak af te dwingen dat ze mogen blijven en vertelden geïnteresseerden juist waarom ze géén vakantiewoning op het park moeten willen.

Ze deelden flyers uit met daarop - in hun ogen - minpunten van de locatie. Vliegtuigoverlast, weinig plaats om je boot aan te leggen en geen bos in de buurt: het zijn een paar punten die de bewoners aandragen. Maar eigenlijk willen ze mensen vooral op de hoogte brengen van de schrijnende situatie die is ontstaan. Met de verkoop van de huidige Camping De Westeinder komen 120 bewoners die er vanwege de wooncrisis permanent wonen op straat te staan.

'We kunnen niet anders'

Bewoner Jan Winter geeft toe dat het best gek is om negatieve reclame te maken voor de plek waar je zelf niet weg wil. "Maar wij kunnen niet anders, want er is geen woning." Hij en zijn vrouw ruilden zes jaar geleden hun te grote eengezinswoning in voor een chalet op de camping.

Ik heb nachtmerries, omdat ik weet dat ik dakloos word

Bewoner Ruud Nierop

Bewoner Ruud Nierop kwam na een scheiding noodgedwongen op De Westeinder terecht. "Ik dacht voor een paar maanden, maar zit er al jaren. [...] Ik heb nachtmerries, omdat ik weet dat ik dakloos word."

Permanente bewoning werd door de oude eigenaar gedoogd, maar Kleen Estate denkt daar niet over. Zij dromen van een luxe vakantieresort langs de Westeinderplassen. De bewoners hopen nu maar dat er niet genoeg animo zal zijn voor het plan. Het lukte ze al eerder om een grote investeerder af te schrikken. "Als er een nu auto komt, gaan we die tegenhouden en ze aanspreken", legt Ruud uit wat vandaag de bedoeling is.

'Veel interesse'

Aan het eind van de dag hebben de actievoerders nog een flinke stapel flyers over. Er is slechts een handvol mensen langsgekomen om het chalet te bewonderen. Toch is er tot nu toe veel interesse, laat Kleen Estate aan NH weten. "Inmiddels hebben ook de eerste recreanten die voorheen op de camping recreëerden bij ons een woning gekocht.
Dat geeft denk ik wel aan hoe mooi de plek is."

De bewoners blijven voorlopig zitten waar ze zitten. Er zijn deze maand nog drie kijkdagen voor geïnteresseerden. Wanneer de transformatie van de camping echt van start gaat, is nog niet duidelijk.

Deel artikel: