Dit is een nieuwsbericht van
Oost

Toetertukkers maken het bont in Enschede: politie sluit weg af voor verkeer

Oranjefans gaan massaal de straat op om de overwinning van Nederland op Roemenië te vieren. Zo is de Hammerweg in Vroomshoop ingenomen door uitzinnige feestvierders en bezetten 'toetertukkers' met Bengaals vuurwerk een rotonde in de Knalhutteweg in Enschede. De politie heeft de weg in de wijk Stroinkslanden daarom afgezet voor het verkeer.

Vele straten in Overijssel kleuren extra oranje na de zege van Nederland tegen Roemenië. Het eindsignaal klonk nog na toen het eerste vuurwerk al de lucht in ging en Oranjefans de straat op trokken. Zoals in Vroomshoop, waar de Hammerweg is ingenomen door in oranje rookwolken gehulde feestvierders.

Feestende Oranjefans in Vroomshoop.

In Enschede loopt de feestvreugde iets verder op en maken de Oranjefans het bonter dan in Vroomshoop. Want ook daar trekken uitzinnige voetbalfans de straat op. De één lopend, al dan niet met een flesje bier, en de ander luid toeterend in de auto. Op de Knalhutteweg in de wijk Stroinkslanden zorgt dat voor een oranje polonaise die een rotonde in die weg bezet houdt. De politie heeft de weg afgesloten voor het verkeer.

Toetertukkers vieren feest in Enschede, politie zet weg af voor verkeer.
Feestende Oranjefans in Enschede

Deel artikel: