Dit is een nieuwsbericht van
L1 Nieuws
Aangepast

MVV wint voor het eerst in zeven jaar weer in beker

MVV heeft op dinsdagavond vrij eenvoudig gewonnen van de amateurs van de Asser Christelijke Voetbalvereniging (ACV). In Drenthe werd het 0-3 voor de Maastrichtenaren. Alle doelpunten werden gemaakt door Mart Remans.

Het is voor het eerst sinds 2014 dat de Maastrichtse club weer eens een overwinning boekt in het KNVB-bekertoernooi.

Remans

De donderpreek die MVV-trainer Klaas Wels afgelopen vrijdag hield na de verloren competitiewedstrijd tegen NAC Breda heeft geholpen. Toen vroeg Wels zich hardop af of zijn team wel zou kunnen winnen van de derde divisionist uit Assen, na een slechte eerste helft.

Het antwoord is 'ja'. Mart Remans was de grote man aan de kant van MVV. In twee minuten tijd wist hij twee keer te scoren en als toetje maakte hij in blessuretijd ook nog de 0-3.

Matthys

ACV was zeker niet de mindere in de eerste helft, enige verschil was dat MVV de kansen wél wist af te maken en ACV niet. Remans scoorde in de 17e minuut met een fraai afstandsschot. Een paar minuten later was er een grote kans voor ACV, maar MVV-keeper Matthys redde en trapte de bal rap naar voren. Remans ving de bal goed op en passeerde opnieuw ACV-doelman Enver Spijodic. Trainer Wels koos in zijn opstelling voor tweede doelman Matthys, en die stelde zijn trainer niet teleur. De 23-jarige Belg wist veel doelpogingen van de amateurs tegen te houden.

Vuurwerk

De honderden fans uit Assen hadden zich nog wel zo verheugd op een fijn voetbalavondje. Zij brachten de sfeer er goed in met veel vuurwerk toen de spelers het veld op kwamen lopen. Maar in het begin van de tweede helft werd het spel ontsierd door een paar harde overtredingen door de spelers van ACV. Clint Essers moest na een tackle het veld verlaten. Dat is geen goed nieuws voor de Maastrichtenaren met het oog op de derby tegen Roda JC komende vrijdag.

Hattrick

De ploeg van trainer Fred de Boer vocht zich letterlijk terug in de wedstrijd met fysiek sterk voetbal en snelle counters. Toch kreeg MVV de grootste kansen, hoewel Alberg tot twee keer toe de bal niet achter doelman Spijodic kreeg. Aangemoedigd door de felle aanhang gaf ACV niet op. Maar het was MVV dat de wedstrijd professioneel uitspeelde en zelfs nog scoorde in blessuretijd. Opnieuw was het Mart Remans, in de 93ste minuut voltooide hij zijn hattrick.