Suzanne Schulting
NOS SportAangepast

Goedemorgen Pyeongchang, dit staat er vandaag op het spel

De laatste dag van het olympisch shorttracktoernooi is aangebroken en Nederland is nog volop vertegenwoordigd. Al gaat de slotdag wel van start zonder Sjinkie Knegt.

De kopman van de shorttrackers werd dinsdag in de eerste ronde van de 500 meter gediskwalificeerd. Daan Breeuwsma en Dylan Hoogerwerf bereikten op de kortste afstand wel de kwartfinales, die om 11.00 uur beginnen. Beide Nederlanders komen in de vierde heat aan de start.

Om 11.14 uur zijn de vrouwen aan de beurt op de 1.000 meter. Alle Nederlanders zijn nog in de strijd: Lara van Ruijven (heat 3), Yara van Kerkhof en Suzanne Schulting (heat 4). Het drietal hoopt na het onverwachte succes op de relay nog een keer te kunnen stunten.

De voorbeschouwing op het shorttrack begint om 10.45 uur en is live te volgen via NOS.nl en NPO 1.

We schakelen tussendoor naar Medal Plaza voor de huldigingen van de Nederlandse achtervolgingsploegen. Rond 11.00 uur bestijgen Ireen Wüst, Marrit Leenstra, Antoinette de Jong en Lotte van Beek het podium voor hun tweede plaats.

Een uur later worden Sven Kramer, Jan Blokhuijsen, Patrick Roest en Koen Verweij gehuldigd voor hun derde plaats.

Dag 14 van de Olympische Spelen

Wat heb je gemist?

De olympische dag in Pyeongchang begon met een enorme verrassing op de slalom bij het mannenskiën. Topfavoriet Marcel Hirscher wist geen derde goud te pakken, nadat de Oostenrijker in de eerste run in de fout was gegaan.

De Zweed André Myhrer ging uiteindelijk met de titel aan de haal.

Wel was er succes voor Oostenrijk in het snowboarden. Anna Gasser won goud op het onderdeel Big Air. Ze noteerde een score van 185,000 punten en bleef na een spannende strijd de Amerikaanse Jamie Anderson, die tot 177,25 punten kwam, voor.

Pyeongchang Vandaag vanaf 8.00 uur

In ons ochtendprogramma Pyeongchang Vandaag blikken we vanaf 8.00 uur terug op de olympische nacht, met onder meer de slalom bij de mannen. Ook is er een vooruitblik op de dag, waarin het shorttrack vanuit Nederlands perspectief centraal staat.

We sluiten 15.30 uur de dag af met een samenvatting van een onvervalste ijshockeykraker bij de vrouwen tussen de Verenigde Staten en Canada, een herhaling van de finale in Sotsji. Canada won toen met 3-2 na verlenging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl