NOS SchaatsenAangepast

Roep in Zuid-Korea om verbanning schaatssters na negeren ploeggenote

Zuid-Koreaanse schaatssters negeren ploeggenote na team pursuit

Meer dan 500.000 Zuid-Koreanen hebben een petitie getekend om de schaatssters Kim Bo-reum en Park Ji-woo te verwijderen uit de achtervolgingsploeg. Kim en Park hebben zich de woede van hun landgenoten op de hals gehaald na de kwartfinales op de ploegenachtervolging van maandag.

Daarin passeerde het tweetal de finishlijn bijna vier seconden eerder dan ploeggenoot Noh Seon-yeong. Na afloop van de race was Noh in tranen, maar in plaats van troost te bieden leken Kim en Park haar te negeren. Alleen coach Bob de Jong bekommerde zich om Noh.

Interview

Kim gooide vervolgens nog eens olie op het vuur, met harde uitspraken in een interview. "Het resultaat van de achtervolging wordt bepaald op het moment dat de laatste schaatsster de finish passeert. En op dat vlak hebben we het niet goed gedaan."

  • ANP
    Noh Seon-yeong kan haar ploeggenoten niet bijhouden
  • ANP
    De Zuid-Koreanen eindigden 8,15 seconden achter hun rechtstreekse tegenstander Nederland

Het voorval leidde tot publieke woede in Zuid-Korea. Kim en Park wordt verweten "geen teamplayer" te zijn en Noh te hebben "gepest".

Als een petitie 200.000 keer wordt getekend moet het Koreaanse parlement de zaak behandelen. Die grens is nu dus al ruim overschreden. Woensdagmiddag (Zuid-Koreaanse tijd) stond de teller al op 500.000 handtekeningen.

De achtervolgingsploeg van Zuid-Korea komt woensdagmiddag nog in actie op de langebaan tegen Polen in de strijd om de zevende plaats. In welke formatie dat gaat gebeuren is onduidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl