Schok in curlingland: grootmacht Canada uitgeschakeld

De Canadese curlingvrouwen zijn verrassend uitgeschakeld in Pyeongchang. De regerend olympisch en wereldkampioen overleefde de groepsfase van de Spelen niet na een 6-5 nederlaag tegen Groot-Brittannië.

Met nog een ronde voor de boeg in de groepsfase staat Canada zevende. Een plaats in de topvier - goed voor de halve finales - is niet meer haalbaar.

Sinds het damescurling in 1998 op het olympische programma kwam, stond Canada altijd op het podium. Bij de eerste en de laatste editie pakte de zestienvoudig wereldkampioen het goud.

De ploeg van skip Rachel Homan beleefde in Pyeongchang echter een dramatische start met drie verliespartijen. Canada herstelde zich, maar een 6-5 nederlaag tegen Groot-Brittannië (brons in 2014) werd het land op woensdag fataal.

Mannen wel op koers

De Canadese mannen liggen overigens wel nog op koers voor een plaats in de halve finales. De drievoudig olympisch kampioen staat tweede in de tussenstand.