Lindsey Vonn na de Super G in Pyeongchang
NOS SportAangepast

Dit staat er vannacht op het olympisch programma

Op dag 12 van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang kan Nederland weer twee gouden medailles in de wacht slepen op de ploegenachtervolging voor vrouwen en mannen. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen is Nederland titelverdediger.

De halve finales van de vrouwen beginnen om 12.00 uur en die van de mannen om 12.22. Vanaf 13.53 uur beginnen de troostfinales en de finales. Via NPO 1, NPO Radio 1 en via onze stream en ons blog op NOS.nl is alles live te volgen.

De voorbeschouwing op het schaatsen begint direct na de ontknoping bij langlaufende vrouwen, die om 11.00 uur beginnen aan de finale van de teamsprint. Ook schakelen we live naar Medal Plaza voor de huldiging van de shorttrackvrouwen, die dinsdag sensationeel brons pakten op de aflossing.

Vonn is klaar voor haar gouden afdaling

De nachtbrakers kunnen vanaf 2.50 uur weer genieten van olympische sport bij ons programma Pyeongchang Live op NPO 1 en NOS.nl. We beginnen de nacht live met de afdaling voor vrouwen. Als Lindsey Vonn nog een keer olympisch goud wil winnen, moet het woensdag gebeuren op haar favoriete onderdeel.

Daarnaast laten we de korte kür bij het kunstrijden voor vrouwen zien. Ook worden de medailles verdeeld bij de skicross voor mannen en gaat het olympisch ijshockeytoernooi de beslissende fase in. De skicross en het ijshockey zenden we in samenvatting uit.

De medailleonderdelen van woensdag 21 februari

Nederlandse tijd
3.00 uuralpineskiënafdaling (v)
5.19 uur/6.35 uurfreestyle-skiënachtste finales/finale cross (m)
8.40 uurijshockey3de/4de plaats: Finland-Russische ploeg (v)
11.00 uurlanglaufenfinale teamsprint (v)
11.30 uurlanglaufenfinale teamsprint (m)
12.40 uur/14.00 uurbobsleeën derde run/vierde run (v)
13.52 uur/13.58 uurSchaatsenB-finale/A-finale achtervolging (v)
14.11 uur/14.17 uurSchaatsenB-finale/A-finale achtervolging (m)

Vanaf 7.00 uur begint de ochtendprogrammering met Pyeongchang Vandaag, ook op NPO 1 en eveneens via de livestream op NOS.nl. Daarin een terugblik op de afgelopen nacht en een vooruitblik op de dag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl