Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij
NOS SportAangepast

Goedemorgen Pyeongchang, dit staat er vandaag op het spel

Nederland bleef gisteren voor het eerst tijdens de Winterspelen in Pyeongchang verstoken van een medaille en eerlijk gezegd zit er voor vandaag, op de negende olympische dag, ook niet eentje in het vat. Het langebaanschaatsen wordt weliswaar weer opgepakt, maar op de 500 meter voor vrouwen levert de Oranje-delegatie geen directe podiumkandidaten.

De sprint voor de vrouwen begint om 12.56 uur en er komt ook meteen een Nederlandse vrouw op de baan: Anice Das, die de pech heeft in de eerste rit alleen te moeten rijden.

Anice Das tijdens een training op het olympische ijs in Gangneung

Lotte van Beek, die de plaats inneemt van Marrit Leenstra die zich heeft teruggetrokken, komt in het derde paar aan de start en onmiddellijk daarna is het de beurt aan Jorien ter Mors, die al de olympische titel op de 1.000 meter in de pocket heeft. Bekijk hier de complete loting.

Ploegenachtervolging

Al eerder op de dag komen de mannen in actie in de Gangneung Oval: om 12.00 uur begint de eerste ronde van de ploegenachtervolging. De loting heeft bepaald dat de Nederlandse ploeg het in de vierde en laatste rit moet opnemen tegen de Verenigde Staten.

Kramer, Blokhuijsen en Verweij rijden kwartfinale van achtervolging

Winst is niet noodzakelijk, een snelle tijd wel: de vier snelste teams van de acht gaan door naar de halve finales van woensdag. Dat moet haalbare kaart zijn voor de Oranje-formatie, die zal bestaan uit Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen.

Vanaf 11.30 uur wordt er op NPO 1 en NOS.nl voorbeschouwd op het schaatsen.

Langlaufen

De eerste livebeelden in de ochtend komen van de cross country, ofwel het langlaufen. De mannen beginnen om 7.15 uur aan de estafette: de 4 x 10 kilometer, in klassieke en vrije stijl.

Dag 9 van de Olympische Spelen

Afgelopen nacht

Er is vannacht opnieuw geskied in de bergen bij Pyeongchang. Bij de mannen stond de reuzenslalom op het programma en die werd een prooi voor Marcel Hirscher.

De Oostenrijker met een Nederlandse moeder pakte afgelopen dinsdag al goud op de combinatie, zijn eerste olympische medaille in die kleur, en voegde daar met overmacht een tweede aan toe.

Pyeongchang Vandaag om 9.00 uur op NPO 1 en NOS.nl

Vanaf 9.00 uur begint de ochtendprogrammering met Pyeongchang Vandaag, ook op NPO 1 en eveneens via de livestream op NOS.nl. Daarin een terugblik op de afgelopen nacht en een vooruitblik op de dag, met natuurlijk het schaatsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl