Sven Kramer
NOS SportAangepast

Goedemorgen Pyeongchang, dit staat er vandaag op het spel

Op de zesde dag van de Olympische Spelen draait het voor Nederland allemaal om de 10 kilometer voor mannen op de schaatsbaan. In de Gangneung Oval wil Sven Kramer de kroon op zijn carrière zetten door voor het eerst op deze afstand goud te pakken.

In 2006 werd hij zevende in Turijn, in 2010 in Vancouver verspeelde hij het goud door een verkeerde wissel en vier jaar geleden, in Sotsji, troefde Jorrit Bergsma hem verrassend af. Die laatste wil vandaag zijn titel prolongeren.

Ook wereldrecordhouder Ted-Jan Bloemen komt op de baan, hij won al zilver op de 5 kilometer en is een concurrent voor Kramer en Bergsma.

Vanaf 12.00 uur is de 10 kilometer live te zien op NPO 1 en NOS.nl en ook te volgen via NPO Radio 1 en ons liveblog. Bekijk hier de loting.

Medal Plaza

Een uur voordat de mannen op de schaatsbaan verschijnen, volgen we Jorien ter Mors op Medal Plaza bij de huldiging voor haar olympische titel op de 1.000 meter. Vanaf 11.00 uur zijn de beelden van de medaille-uitreiking te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Dag 6 van de Olympische Spelen

Afgelopen nacht

Er is alweer volop gesport in Pyeongchang. Bij het alpineskiën gooide de wind nu eens geen roet in het eten. Daardoor konden de mannen in actie komen op het koningsnummer, de afdaling. De 35-jarige Noor Aksel Lund Svindal was de beste, hij versloeg zijn landgenoot Kjetil Jansrud en wereldkampioen Beat Feuz.

Svindal is de oudste winnaar ooit van de afdaling bij de mannen.

Voor de Amsterdamse Ghanees Akwasi Frimpong kwam zijn droom uit: hij kwam eindelijk in actie op de Olympische Spelen. Een succes werd het vooralsnog niet. In de eerste twee runs eindigde hij twee keer als laatste. Morgen staan de derde en vierde run op het programma.

Bij het kunstrijden heeft het Duitse duo Aljona Savchenko en Bruno Massot met een spectaculaire comeback de gouden medaille veroverd. Na een tegenvallende korte kür, gisteren, stonden de Duitsers slechts vierde, maar in de vrije kür reden ze een wereldrecord. Duitsland heeft deze Spelen nu acht gouden medailles behaald en staat bovenaan in het medailleklassement.

Pyeongchang Vandaag om 7.00 op NPO 1 en NOS.nl

In ons ochtendprogramma Pyeongchang Vandaag, dat om 7.00 uur begint op NPO 1 en ook te zien is via NOS.nl, is er ook aandacht voor het alpineskiën en de eerste runs bij het skeletontoernooi voor de mannen met Frimpong. Ook wordt er vast vooruitgeblikt naar het schaatsen.

Later op de dag is er ruim aandacht voor biatlon bij de mannen en freestyleskiën voor vrouwen. Ook zijn er samenvattingen van het ijshockeytoernooi bij de mannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl