Patrick Roest hoopt na zijn zilveren 1.500 meter ook nog een rol te spelen in de achtervolgingsploeg
NOS SchaatsenAangepast

Roest lonkt naar plek in achtervolgingsploeg

Als het aan Patrick Roest ligt, rijdt hij later deze Olympische Spelen mee in de ploegenachtervolging. De winnaar van olympisch zilver op de 1.500 meter is aangewezen als reserve, achter Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij. Zondag 18 februari (kwartfinales) en woensdag 21 februari (halve finales en finale) staat de ploegenachtervolging op het programma.

Roest flirtte openlijk naar een plek in de achtervolgingsploeg tijdens het programma Studio Sportwinter op NPO 1. Daar was hij dinsdagavond te gast, nadat hij eerder op de dag sensationeel de tweede plaats had opgeëist bij de 1.500 meter. En Verweij, die tot de vast kern behoort op de achtervolgingsploeg, stelde op de mijl juist danig teleur.

'Ik ben er klaar voor'

Verweij liet na afloop weten niet geheel fit te zijn. Jan Blokhuijsen, ook lid van de achtervolgingsploeg, had eerder al kenbaar gemaakt in aanloop naar de Spelen ziek te zijn geweest. Mede daardoor presteerden zij tot dusver in Pyeongchang onder de maat. Blokhuijsen werd zevende op de 5.000 meter en Verweij elfde op de 1.500 meter. Daarom zou bondscoach Geert Kuiper ervoor kunnen kiezen om Roest op te stellen.

"Ik zou het mooi vinden om te rijden, de vorm is goed. Ik ben er klaar voor", sprak Roest bij Studio Sportwinter. "Maar ik heb de bondscoach nog niet gesproken. Misschien hoor ik het dinsdag."

Gordelroos

Verweij was zwaar teleurgesteld na afloop van zijn slechte race op de 1.500 meter. "Op het olympisch kwalificatietoernooi had ik een goed niveau en dat wilde ik hier graag doortrekken. Na het OKT heb ik last gehad van gordelroos. Dan doe je wel een jasje uit. In de trainingen ging het goed, maar vandaag kwam ik helemaal niet in mijn slag."

Verweij heeft nog drie afstanden op zijn programma staan. Hij denkt dat hij zich daar kan revancheren. "Ik heb nog drie afstanden te gaan, waarvan twee individuele. Misschien kan ik iets rechtzetten. Ik laat het op de trainingen ook zien. Het is alleen jammer dat ik het nu niet heb kunnen afmaken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl