Nuis getriggerd door 'treiterende' Kramer

Aangepast
Kramer triggert Nuis met gouden medaille
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Goud winnen bij je olympische debuut. Het is weinigen gegeven, maar Kjeld Nuis heeft het voor elkaar gekregen met de winst van de 1.500 meter in Pyeongchang. Hij vertelt bij Studio Sportwinter hoe een 'pesterige' Sven Kramer hem daar een beetje bij heeft geholpen.

"Hij hield gisteren zijn gouden medaille van de 5.000 meter voor m'n gezicht. 'Mooi is-ie hè...', zei hij. Zo lopen we elkaar te pesten, dat triggert ook", vertelt Nuis.

Kramer en Nuis delen in Pyeongchang een appartement, waar ook Patrick Roest (zilver 1.500 meter) en Jan Smeekens verblijven. "Drie man hebben nu een medaille, dus het is duidelijk op wie de druk nu komt te liggen", zegt Nuis met een knipoog naar Smeekens, die de 500 meter nog moet rijden.

"We hebben het gewoon goed voor elkaar met z'n vieren", vervolgt Nuis. "De drive is er gewoon. We treiteren én motiveren elkaar, dat is onze kracht."

Nuis schrikt van eigen openingsronde

Nuis gaat tijdens het programma ook nog wat dieper in op zijn eigen race. Die verliep bijna volgens plan. Bijna, want Nuis was nog sneller dan gepland was.

"Ik hoorde dat ik 25,0 reed de eerste ronde. Dat rij ik alleen als ik een goede 1.000 meter rij. Dat was ik niet van plan, ik wilde gewoon dat ik mezelf achteraf niks zou kunnen verwijten", aldus Nuis.

"De laatste ronde deed wel heel erg veel pijn. Ik dacht: niet vallen, niet op m'n bek gaan. Ik had niks meer over. Ik ben sneller dan ooit begonnen, het was alles of niks."

Samenvatting 1.500 meter: goud Nuis, zilver Roest
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.