NOS SchaatsenAangepast

Ter Mors: zuurste moment in mijn carrière

De eerste olympische dag is er voor de shorttrackvrouwen een om snel te vergeten. Suzanne Schulting ging onderuit in de series van de 500 meter en op de aflossing werd de finale niet gehaald.

"Dit is wel het zuurste moment in mijn carrière", somberde Jorien ter Mors. "Ik had toch wel een klein beetje in mijn agenda staan dat ik met deze relay op het podium zou belanden."

"We waren superzelfverzekerd, hadden ontzettend veel vertrouwen, daarom komt de klap extra hard aan", vulde Schulting aan.

Beste rit ooit

Het onbegrip viel bij alle vier de relayvrouwen van de gezichten af te lezen. Yara van Kerkhof: "We reden allemaal een hele goede rit, misschien wel onze beste ooit. Daardoor is het extra zuur dat we het niet halen. Ik denk echt dat we voor goud hadden kunnen gaan."

Otter: voetbal oorlog? Shorttrack is ook oorlog

Bondscoach Jeroen Otter had er net zo hard de pee in. "Ik werk hier zo lang aan, dit is echt balen. Er gingen in de race een paar dingen heel goed, bij de start gingen we goed om de Japanse dames heen, we reden op kop, maar in de laatste twee ronden hadden we niet die twee meter voorsprong op Arianna Fontana."

"Zij is de Sjinkie Knegt van de vrouwen als het om finishen gaat, ze is heel moeilijk te stoppen. De kleine voorsprong die we hadden, hebben we uit handen gegeven. Tja, een foutje zit in een klein hoekje en de goede dingen compenseerden de slechte dingen niet."

Dat een foutje inderdaad in een klein hoekje zit, merkte Schulting tevens op de 500 meter. De 20-jarige Groningse ging onderuit in de series.

"Ik wilde een klein gaatje pakken op de nummer één en twee, om met volle snelheid binnendoor te klappen", aldus Schulting. "Ik was aan het doorversnellen en kwam met mijn linkerschoen op het ijs, ik was in één keer weg. Ik was er beduusd van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl