NOS SchaatsenAangepast

Van Kerkhof als enige Nederlandse door op 500 meter shorttrack

Yara van Kerkhof heeft als enige Nederlandse shorttrackster de kwartfinales bereikt op de 500 meter. Voor Suzanne Schulting en Lara van Ruijven vormden de series het eindstation op de kortste afstand.

Van Kerkhof lag in haar heat al vroeg op de eerste positie, maar moest die positie halverwege afstaan aan de Russische Sofia Prosvirnova. De Nederlandse voelde de hete adem van Bianca Walter in haar nek, maar gaf de Duitse geen ruimte.

Schulting onderuit

Voor Suzanne Schulting liep de serie op de kortste afstand uit op een drama. Al vroeg in de race gleed Schulting weg in de bocht, terwijl er geen tegenstandster in de buurt was. Schulting reed op dat moment op de derde plaats, die geen recht zou geven op de volgende ronde.

Yara van Kerkhof in actie op de 500 meter

Lara van Ruijven was dicht bij de kwartfinales, halverwege de race schoof ze op van de derde naar naar de tweede plaats, achter de ongenaakbare Marianne St-Gelais. Bij het horen van de bel lag Van Ruijven nog tweede, maar op het laatste rechte eind ging de Duitse Anna Seidel de Nederlandse voorbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl