Ter Mors heeft duidelijkheid na bloedonderzoek

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ter Mors: toch een virusje opgelopen

Jorien ter Mors zakte tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen door het ijs op de 1.500 meter en kan daardoor volgende maand haar titel op de middellange afstand niet verdedigen. Na afloop van de race liet ze weten dat er iets niet goed zat in haar lichaam. Inmiddels is er duidelijkheid na een bloedonderzoek.

"De grootste gedeeltes van mijn waardes waren top", zegt Ter Mors. "Er zaten wat kleine haken en ogen aan m'n witte bloedbeeld. Ik heb toch een virusje opgelopen in die dagen. Het is niet anders."

"Ik voelde me die dag op zich goed en was er klaar voor", blikt Ter Mors terug. "Ik had het zeker niet zien aankomen. Dat maakte het des te moeilijker om te accepteren. Ik heb een paar dagen wel moeite gehad om de knop om te zetten."

"Waarschijnlijk toch een virusje. Het is niet anders."

Ter Mors heeft duidelijkheid

Haar doel was namelijk de 1.500 meter op de langebaan in Pyeongchang. "Die stond op nummer één en valt dan al weg voordat je überhaupt aan de start verschijnt."

Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 januari staan de EK shorttrack in Dresden op het programma. Op vrijdag zijn de kwalificaties in samenvatting te zien op NOS.nl en in het Sportjournaal. Zaterdag is het toernooi in een extra uitzending om 13.50 uur op NOS.nl en NPO 1 te volgen. Op zondag begint de uitzending op NOS.nl en NPO 1 om 13.10 uur.

Desondanks reist Ter Mors wel af naar Zuid-Korea, waar ze uitkomt op de 1.000 meter op de langebaan en de 1.500 meter en relay bij het shorttrack.

"Een paar hele mooie afstanden. De 1.000 meter is nu mijn speerpunt. Met de relay erbij gaan we daar iets moois van maken."