Shorttrackcoach Otter: maakt geen zak uit of de Russen niet meedoen

Aangepast
Jeroen Otter, de succesvolle bondscoach van de Nederlandse shorttrackers ANP

Voor shorttrackbondscoach Jeroen Otter maakt het "geen zak uit" of de Russen wel of niet mee mogen doen aan de Olympische Spelen in februari.

"Als Rusland niet meedoet, valt Kazachstan waarschijnlijk in. Die zijn als tegenstander net zo gevaarlijk. De krachtsverschillen in onze sport zijn nu eenmaal heel klein. Alle landen die bij de Winterspelen actief zijn, kunnen op het podium belanden. Dus met of zonder Rusland, onze kansen zullen we zelf moeten afdwingen en benutten."

'Goed besluit'

Arie Koops, technisch directeur van de KNSB, vindt het een goed besluit van het IOC om Rusland te weren van de Olympische Spelen, maar wel individuele sporters toe te laten. "Je moet natuurlijk straffen, want als je dat niet doet kan alles."

"Maar je kan natuurlijk ook niet alle atleten onder een noemer wegpoetsen. Een individuele sporter heeft zijn individuele rechten en als diegene kan aantonen dat hij schoon is, moet hij ook een eerlijke kans krijgen."

Verder wil Koops zich vooral op de Nederlandse sporters richten: "We moeten focussen op ons eigen presteren en de rest is wat minder belangrijk. "

Reactie Arie Koops over besluit IOC