NOS NieuwsAangepast

Kampschreur: wel een gouden medaille op nachtkastje

Zitskiër Jeroen Kampschreur liep het goud mis op de slalom en wijdt dat vooral aan de kwaliteit van de piste. "De piste lag er slecht bij, met veel hobbels en ijsplaten. Daardoor was ik een beetje aan het springen en dan land je op een ijsplaat en glij je heel makkelijk onderuit. Toen bleef m'n stok ook nog hangen achter een paaltje."

Reactie Kampschreur

De 18-jarige Leiderdorper kan zichzelf echter niets verwijten. "Het is niet dat ik zelf een hele grote fout heb gemaakt, dus ik ben niet boos op mezelf. Ik had het goede gevoel te pakken, maar ik merkte dat ik aan het springen was en weinig controle had, in tegenstelling tot de eerste run. Ik ben eruit gevlogen en dat is part of the job."

Vol gas

Na de eerste run stond Kampschreur op de eerste plaats, met minder dan een seconde voorsprong op de nummer twee. "Je weet dat die gasten alles gaan geven, dus het plan was dat ik vol gas zou gaan. Dit was een vol riscio run want ik wilde goud hebben en ja, als je superhard naar beneden gaat, dan is de kans dat je valt groter", aldus een gelaten Kampschreur.

Jeroen Kampschreur komt ten val op de slalom

De zitskiër was niet bezig met zijn concurrenten: "nee, ik ski mijn eigen run, het enige dat ik weet is dat ze heel hard gaan skiën en dat ík dus nóg harder moet. Als ik er dan uitvlieg is dat balen, maar ja, ik heb wel een gouden medaille op m'n nachtkastje liggen!"

Succesvolle Spelen

"Ik kijk heel positief terug op deze Spelen. Voor een eerste Spelen heb ik het onwijs goed gedaan, ik heb goud gehaald en heel veel geleerd. Ik heb veel ervaring opgedaan en daar ben ik blij mee."

Op de opmerking dat hij pas achttien is, reageert Kampschreur gevat: "daarom, ik heb nog een hele toekomst voor me en ik heb in ieder geval nog iets liggen om de volgende Spelen wél te halen."

Deel artikel: