NOS NieuwsAangepast

Vos kan Oranje-feest niet compleet maken

Chris Vos is bij de Paralympische Spelen in Pyeongchang een medaille misgelopen op de banked slalom. De 20-jarige snowboarder hoopte op eremetaal op dit nieuwe onderdeel, maar mede door een val in de derde run belandde hij naast het podium.

Vos onderuit in derde run en mist medaille

Zijn tijd in de tweede run was uiteindelijk goed voor een vierde plaats. Eerder was Vos wel succesvol op de cross, daar pakte hij zilver.

Het is toch een goede dag voor de Nederlandse atleten in Pyeongchang, want Bibian Mentel pakte haar tweede gouden medaille en Lisa Bunschoten werd derde op de banked slalom bij de vrouwen.

Vos: meer van verwacht en gehoopt

"Ik pis net naast de pot en dat is superjammer", zegt Vos. "Ik had er meer van verwacht en gehoopt."

De omstandigheden waren niet ideaal maar daar wilde Vos zich niet achter verschuilen. "Ik kon de juiste lijn in bocht vier niet vinden. waardoor ik net te veel in de compressie kwam. Dan komen er net te veel G-krachten op het board en dan schiet het weg. Bovendien was de course kneiterhard."

Toch overheerst een positief gevoel bij Vos, die zilver pakte op de cross. "Ik ben enorm trots dat ik hier sta en dat ik die zilveren medaille op de borstkast heb."

Chris Vos

Deel artikel: