NOS SportAangepast

Vos dolblij met zilver op snowboardcross

Chris Vos heeft op de Paralympische Spelen in Pyeongchang zilver gepakt op de snowboardcross. De regerend wereldkampioen op dit onderdeel streed in de finale om goud met de Amerikaan Mike Schultz, maar ging na de eerste serieuze sprong al onderuit.

Paralympisch zilver voor Vos na val in finale

Vos, die op vijfjarige leeftijd aan zijn been verlamd raakte bij een ongeval, had zich met gemak geplaatst voor de finale.

In de kwartfinales versloeg hij de Japanner Daichi Oguri en in de halve finales was hij te sterk voor de Oostenrijker Reinhold Schett, die even later de strijd om brons verloor van de Amerikaan Noah Elliott.

"De finale startte ik supergoed, maar ik kwam verkeerd uit bij mijn absorbeermoment en toen lag ik eruit", vertelde Vos over zijn finale.

"Ik wilde natuurlijk een gouden medaille pakken en het tot het laatst uitvechten. Maar ik heb gewoon een zilveren medaille. Ik ben echt superblij."

Paralympiër Vos superblij met zilver op snowboardcross

Resultaat van hard trainen

De zilveren medaille is voor Vos de bekroning van vier jaar hard werken. "We hebben zo hard getraind op Papendal. Twee keer per dag."

Het laatste jaar ging echter niet zoals hij wilde, maar hij wil niet spreken van tegenslagen. "Ik heb veel zware races gehad en had niet altijd een podiumplaats. Daarnaast heb ik ook mentaal wat problemen gehad, het gevoel van 'ik móet iets', maar dat heb ik op kunnen lossen."

Vos krijgt het zilver omgehangen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl