liveblog
Aangepast

NOS op 3

liveblog gesloten

Engels echtpaar veroordeeld voor beramen aanslag

Rehman wilde als een martelaar sterven

Een Engels echtpaar is schuldig bevonden aan het beramen van een aanslag in Londen. De 25-jarige Mohammed Rehman wilde een zelfmoordaanslag plegen en zijn vrouw Sana Ahmed Khan van 24 was medeplichtig.

De twee wilden volgens Engelse media een grote aanslag plegen in de Britse hoofdstad, tien jaar na een zware aanslag in het centrum van Londen. Op 7 juli 2005 kwamen onder meer in de metro meer dan vijftig mensen om het leven en raakten meer dan 700 mensen gewond.

​Drogisterij DA is failliet

Dat blijkt uit een e-mail die RTL Z heeft. In die mail wordt ondernemers die een DA-winkel hebben verteld dat het moederbedrijf failliet is.

Vorige week al vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. De rechter heeft het faillissement vandaag uitgesproken.

Wie heeft de grootste?

Als het om een toren pallets gaat? Scheveningen en Duindorp stapelen allebei pallets voor het vreugdevuur op Oudejaarsavond.

De Duindorpers hadden vorig jaar een wereldrecord te pakken. De stapel was toen 15 bij 15 meter. En ook dit jaar denken ze te winnen.

Honderden hennepplanten ontdekt in Overijssel

In Rijssen, Heino en Enschede zijn gisteren drie hennepkwekerijen ontruimd. RTV Oost schrijft dat honderden hennepplanten zijn vernietigd en dat vier personen zijn aangehouden. In Rijssen werd in een bedrijfspand een hennepkwekerij ontdekt. Het pand werd tijdelijk gehuurd, waarschijnlijk speciaal voor de hennepkwekerij. In Heino en Enschede stonden de plantages in woningen. In totaal zijn er zo'n 1400 planten gevonden en vernietigd.

Albert Heijn, Lidl en Jumbo halen plofkip uit de schappen

Albert Heijn, Lidl en Jumbo stoppen vanaf volgend jaar met de verkoop van plofkippen. Albert Heijn en Lidl doen dat vanaf 1 januari en half februari volgt Jumbo. Dierenactivistengroep Wakker Dier neemt al jaren de supermarkten op de korrel voor het goedkope vlees, kiloknallers en de kippen. Wakker Dier noemt de beslissing 'een doorbraak om bij stil te staan'.

Theelichthouders Albert Heijn kunnen in brand vliegen

Theelichthouders uit het kerstassortiment van Albert Heijn kunnen in brand vliegen als je ze langdurig gebruikt. En dan niet op de goede manier. De supermarkt roep op zijn website kopers op de theelichthouders niet meer te gebruiken en naar de winkel terug te brengen.

De veiligheidswaarschuwing

Haaien verjagen toeristen uit badplaats Australië

Het goudgele zand en azuurblauwe water van Shelly Beach in het oosten van Australië liggen er prima bij, alleen het strand is vrijwel helemaal leeg. De toeristen blijven weg nadat er dit jaar elf haaienaanvallen zijn geweest. In februari werd op het strand een surfer doodgebeten en dat was het begin van een serie aanvallen. Bij de andere tien aanvallen, overleed er niemand.

Shelly Beach in Ballina: het is hier nu zo goed als leeg

Jongen (13) in coma na kaneelspelletje

De 13-jarige Germain uit Hilversum lag vijf dagen in een coma door de cinnamon challenge. Bij die challenge moet je een grote hap kaneel zonder water wegslikken. Door zuurstofgebrek raakte hij in een coma. "Het was één grote nachtmerrie, het ergste dat je kan overkomen", vertelt zijn stiefmoeder Adriana aan RTV NH. Omdat het kaneelpoeder uitdroogt, kan het ernstige ademhalingsproblemen en verstikking veroorzaken.

Vuurwerkverkoop gestart

Liefhebbers van vuurwerk staan alweer in de rij voor vuurwerk, of hebben hun voorraad alweer binnen. De komende drie dagen mag je namelijk weer vuurwerk kopen. De verwachting is dat we minder geld uitgeven aan knalvuurwerk, maar meer aan siervuurwerk. Naar verwachten gaat er voor een slordige 60 miljoen euro aan vuurwerk over de toonbank. Afsteken mag net zoals vorig jaar pas op oudjaarsdag vanaf zes uur 's avonds.

Agent Cleveland niet vervolgd

De Amerikaanse agent die vorig jaar in Cleveland een zwarte jongen doodschoot, wordt niet vervolgd. Volgens justitie daar kon de agent niet zien dat de jongen geen echt, maar een nepwapen bij zich had. De familieleden van de zwarte jongen zeggen dat het ze niks verbaast dat de blanke agent vrijuit gaat.

Bewakingsbeelden Cleveland november 2014

Gelijkspel redt Van Gaal voorlopig

Louis van Gaal heeft de kerst bij Manchester United al overleefd en haalt misschien ook het nieuwe jaar. Gisteravond speelde z'n ploeg met 0-0 gelijk tegen het Chelsea van Guus Hiddink. En eigenlijk speelde United best goed. Manchester United heeft nu al acht wedstrijden op rij niet gewonnen.