NOS Op3 Binnenland Aangepast

NOS op 3

Scroll door het laatste nieuws.

Liveblog gesloten
 • Youp van 't Hek onwel op podium

  Cabaratier Youp van 't Hek is onwel geworden tijdens een voorstelling in Papendrecht. Na tien minuten moest hij zijn show 'Licht' in theater De Willem onderbreken, meldt het AD. Volgens twee artsen is het niet ernstig gesteld met Van 't Hek, maar was hij 'echt te beroerd om te spelen'. De voorstelling wordt op een ander moment ingehaald.

 • Correspondents' Dinner ook in Nederland

  Er komt in Nederland, in navolging van de VS, een Correspondents' Dinner. In Washington geldt het als een hoogtepunt in het parlementaire jaar en nu moet Mark Rutte dat ook waar gaan maken bij ons. In de VS is het de traditie dat de president een vaak hilarische toespraak houdt waarin hij pers, politiek of zichzelf op de hak neemt.

  President Obama tijdens het Correspondents' Dinner van 2014 AFP

  Het wordt georganiseerd door de redactie van College Tour en de NTR.

 • Zo gaat de Tweede Kamer er vijf jaar uit zien

  De blauwe Kamerzetels en houtkleurige banken uit de Tweede Kamer kunnen gewoon meeverhuizen naar het tijdelijke onderkomen in het huidige ministerie van Buitenlandse Zaken. En zo gaat het er zo'n beetje uitzien:

  1/4 Tijdelijke Tweede Kamer in Ministerie van Buitenlandse Zaken Collage by Powerhouse Company
  2/4 Tijdelijke Tweede Kamer in Ministerie van Buitenlandse Zaken Collage by Powerhouse Company
  3/4 Huidige situatie Van Kleffenzaal Foto by Powerhouse Company
  4/4 Tijdelijke Eerste Kamer in Ministerie van Buitenlandse Zaken Collage by Powerhouse Company
 • Politie rukt uit voor toneelstuk

  De politie is vanavond in Arnhem uitgerukt voor een toneelstuk, meldt De Gelderlander. Er kwam een melding binnen over een ruzie, waarbij iemand een pistool tegen z'n hoofd gedrukt kreeg. Het bleek te gaan om een film van twee studenten van de Kunstacademie.

  Agenten trokken met kogelwerende vesten naar het huis waar de opnames plaatsvonden. De mannen moest bij de inval van de politie op hun knieën zitten met hun handen omhoog. Op tafel werd een neppistool en draaiende camera ontdekt.   

  Het gevonden neppistool Politie
 • Avondje Europa League

  Napoli en Legia Warschau voetballen vanavond tegen elkaar in de Europa League. Maar van te voren werd er flink gereld tussen de supportersgroepen van beide ploegen. En dit is de oogst:

  Bij de rellen raakten negen mensen gewond, zeven supporters werden gearresteerd.

 • 'Flexwet werkt niet'

  De wet over flexibele contracten heeft een tegengesteld effect. Hij moet ervoor zorgen dat er minder flexwerkers en meer werknemers in vaste dienst komen. Maar uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat werkgevers juist minder vaste contracten uitdelen. Ook verzinnen werkgevers constructies om de wet te omzeilen.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  'Weet u dat u na twee jaar weer op straat staat?'
 • Ferry Kuhlman heeft de leukste naam

  Ferry Kuhlman heeft de mooiste en grappigste naam van 2015. Tenminste, dat vinden de luisteraars van de Coen en Sander Show op Radio 538. Bij de verkiezing van de Faamnaam van 2015 eindigden Han Burger en Indy Broekman op de tweede en derde plek. Andere genomineerden waren Ka Ching (je-weet-wel, die caissière van de Albert Heijn), Roy Bos en Vogel Kooi.

 • Amsterdam bouwt recordaantal woningen

  Een luchtfoto van IJburg, een grote nieuwbouwlocatie bij Amsterdam ANP

  Amsterdam is dit jaar begonnen met de bouw van ruim 8000 nieuwe woningen. Dat is het hoogste aantal in twintig jaar tijd. Het gaat om nieuwbouwwoningen, maar ook om bijvoorbeeld leegstaande kantoorpanden die zijn omgebouwd.
  Er willen steeds meer mensen in de hoofdstad wonen en projectontwikkelaars spelen daarop in. Het cijfer is fors hoger dan dat in andere grote steden. Zo komen er in Utrecht dit jaar 2311 nieuwe woningen bij. In Rotterdam ligt dat aantal nog iets lager.

 • Ajax ruilt Amsterdam in voor Utrecht

  Voortaan geen Amsterdams merk meer Ajax

  Na 95 jaar verhuist Ajax van Amsterdam naar Utrecht. De brandblusserfabrikant, die historisch nauw verwant is aan de Amsterdamse voetbalclub, maakt plaats voor woningbouw, meldt Het Parool.

 • Twente-directeur trekt het niet meer

  FC Twente-directeur Gerald van den Belt is oververmoeidheid en kan daarom zeker twee weken niet meer werken. Een slechte timing, want daarom kan hij niet aanwezig zijn bij de belangrijke vergadering met de licentiecommissie met de KNVB over het omstreden contract met investeringsmaatschappij Doyen. "Het is even niet anders", zegt Van den Belt tegen Tubantia.

  Gerard van den Belt heeft het zwaar tijdens een persconferentie ANP
 • Celstraffen tot zes jaar in jihadproces

  Bezoekers bij de rechtbank voor de uitspraak in het Jihadproces ANP

  In het grote jihadproces is de hoofdverdachte Azzedine C. (33) alias Abou Moussa veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Ook Hatim R. (26) en Anis. Z. (24) werden bij verstek tot zes jaar cel veroordeeld. Zij vechten waarschijnlijk nog in Syrië.

  De Haagse jihadverdachten vormden een organisatie met een terroristisch oogmerk, oordeelt de rechtbank. Azzedine C., Rudolph H. en Soufiane Z waren de sleutelfiguren in die organisatie.

 • Inwoners Didam gewekt door kerstmuziek

  'Stille nacht, heilige nacht' gold vanochtend niet in Didam. Door een foutje ging een muziekinstallatie iets eerder aan dan de bedoeling was: vanaf 04.00 uur schalde luide kerstmuziek door het centrum. Het plaatselijke ondernemersfonds had een automatische tijdschakelaar op de verkeerde tijd laten staan, schrijft Omroep Gelderland

 • 2,5 jaar cel voor ex-Rochdale-topman Möllenkamp

  De oud-directeur van woningcorporatie Rochdale, Hubert Möllenkamp, moet de gevangenis in. Hij is onder meer schuldig bevonden aan omkoping, verduistering, oplichting van zijn werkgever, belastingfraude, meineed en witwassen. Hij krijgt daar 2,5 jaar cel voor. Möllenkamp werd, met zijn Maserati van de zaak, het symbool van alles wat er mis was in de corporatiesector. 

 • Met virtual reality naar Noord-Korea

  Een kijkje nemen in Noord-Korea: da's niet voor veel mensen weggelegd. Maar dankzij ABC News kun je nu een glimp opvangen van het leven in het land en zelfs een militaire mars meemaken ter ere van het 70-jarig bestaan van de Arbeiderspartij.

  Een militaire parade in Noord-Korea AFP
 • Eerste reageerbuispuppy's ooit geboren

  In de Verenigde Staten zijn voor het eerst reageerbuispuppy's geboren. Na een ivf-behandeling kwamen de zeven gezonde puppy's ter wereld. Al sinds de jaren zeventig probeerden onderzoekers op die manier honden te verwekken, maar het bleek moeilijker dan bij mensen. Met de nieuwe methode kunnen zeldzame hondenrassen makkelijker gefokt worden en zou men erfelijke ziektes beter kunnen voorkomen. 

  De reageerbuispuppy's Cornell University
 • Meer berichten tonen