Een opmerkelijke actie van de politie in Almelo afgelopen vrijdag. Agenten van het corps hebben een Poolse veelpleger op de trein naar Berlijn gezet. De man was de afgelopen zes maanden 66 keer aangehouden voor onder meer winkeldiefstal.

"Dweilen met de kraan open"

Op Facebook zette de politie een video van de actie. Op het filmpje dat je hier kunt zien, zie je hoe de man uit zijn cel wordt gehaald, naar het station wordt gebracht en op het perron wordt afgeleverd. Met een enkeltje Berlijn, de rest moet hij volgens de politie zelf betalen. De politie zegt op Facebook dat ze "onevenredig veel tijd kwijt zijn aan dit soort verdachten" en daarom deze stap genomen hebben. De 23-jarige Pool zou een jaar in Nederland zijn geweest. Eerst werkte hij in een fabriek maar na een half jaar hield zijn baan op. Daarna ging hij stelen om in zijn levensonderhoud te voorzien. Volgens de politie zou hij zelf aangegeven hebben dat hij graag wilde terugkeren naar zijn land van herkomst, maar had hij geen geld voor de reis.

Gezocht: Sponsors

De politie zegt op Facebook "Indien deze missie geslaagd is en deze man keert niet als crimineel terug in Nederland, zou deze zet voor herhaling vatbaar kunnen zijn. De politie zoekt alleen nog een aantal sponsoren om dat te kunnen betalen....

STER reclame