Het dodental in Bangladesh is officieel opgelopen tot boven de 700. Het leger is nog steeds het puin van de ingestorte kledingfabriek aan het ruimen en heeft onder het puin tientallen lichamen gevonden. Het is onbekend hoeveel mensen er nog vermist zijn.

Eerder werd bekend dat het gebouw waarschijnlijk is ingestort door trillende generatoren op het dak. Die moesten aan nadat de stroom in de fabriek was uitgevallen. Daarnaast maakten de naaimachines ook trillingen en er zaten scheuren in de muren.

Vandaag protesteren meer dan honderd arbeiders tegen de slechte werkomstandigheden. Ze hebben de belangrijkste snelweg bij de hoofdstad Dhaka geblokkeerd. Eerder werd er ook al flink geprotesteerd. Er zijn inmiddels negen mensen aangehouden voor de ramp. De fabriekseigenaren moeten naar de rechter voor 'dood door nalatigheid'.

In de fabriek werd onder andere kleding gemaakt voor winkelketen Primark. In Bangladesh storten vaker gebouwen in, maar dit is de grootste ramp in de kledingindustrie tot nu toe.

Door: Selina

STER reclame