NOS NieuwsAangepast

Gebruik je Internet Explorer? Dom, dom, dom...

Iedereen die de browser Internet Explorer (IE) al gedag heeft gezegd, zal niet opkijken van het volgende nieuws. Uit Canadees onderzoek blijkt dat gebruikers van IE dommer zijn dan mensen die een andere browser gebruiken.

Het bedrijf AptiQuant bood een gratis online IQ-test aan die werd gedaan door meer dan 100.000 mensen. Het bedrijf vergeleek de IQ-scores met de browser waarop de test werd uitgevoerd. Wat bleek: gebruikers van Internet Explorer scoorden lager dan gemiddeld op de IQ-test. Chrome, Firefox en Safari zitten boven het gemiddelde en de topscores zijn te vinden onder gebruikers van Camino, Opera en Internet Explorer met Chrome Frame (een plugin die IE een paar functies van Chrome geeft).

Minder keuzemogelijkheden De resultaten werden vergeleken met die van eenzelfde onderzoek van vijf jaar geleden, hoewel er toen minder keuzemogelijkheden voor browsers waren. Volgens de onderzoekers laat de vergelijking echter duidelijk zien dat mensen met een hoger IQ in de afgelopen vijf jaar Internet Explorer gedag hebben gezegd. "Uit de resultaten wordt duidelijk dat mensen die een lage IQ-score hebben, weigeren om hun browsers te upgraden", zo luidt de conclusie van het rapport. De IQ-test werd alleen uitgevoerd in Engelstalige landen, zoals de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland.

De resultaten zijn echter niet alleszeggend. Volgens Business Insider zijn er verschillende redenen te noemen voor de lagere IQ-score van gebruikers van Internet Explorers. Wie niet weet hoe je dit verandert, blijft dus een vaste gebruiker. Ook is IE de populairste browser, voornamelijk omdat deze standaard op de meeste computers geïnstalleerd is, waardoor de scores van gebruikers nogal uiteen kunnen lopen.

Door: Ellen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl