'Mensen vertrappen de natuur voor likes op Instagram'

"Er zijn mensen die graag willen scoren met foto's en ze op Insta posten. Het gaat ze om de likes. Maar die fotografen houden geen rekening met de regels van het bos." Boswachter Tim Hogenbosch treft regelmatig fotografen aan die zich buiten gebaande paden bevinden. "Dat verstoort de natuur en rust van de dieren."

Aan het einde van de zomer en het begin van de herfst leent de zonsopgang zich nog eens extra goed voor het perfecte plaatje. Dat zorgt ervoor dat Tim, en met hem andere boswachters, meer rondjes moeten rijden om te checken of er niet iemand ergens de regels overtreedt. "Vorige week sprak ik een fotograaf aan die de lieslaarzen had aangetrokken en midden in het water stond."

Maar hoe moet het dan wel? In de video hieronder legt Tim, zelf ook actief op Instagram, uit hoe je prachtige foto's kunt maken, zonder de natuur tot last te zijn.

Wat je dan wél moet doen voor de perfecte Insta-foto

Boswachters zijn het zat om politieagentje te moeten spelen, zegt Tim. Volgens Staatsbosbeheer zijn er vorig jaar 158 boetes uitgedeeld aan mensen buiten de paden, in 2013 waren dat er 12.

Deel artikel: