Renée (30) woont een maand op een Rotterdams dak

time icon Aangepast

"Ik woonde twee jaar in Canada en wilde bij terugkomst graag in Rotterdam wonen, maar niet in een huis." Zo gezegd, zo gedaan. De Rotterdamse Renée woont nu óp een dak in het midden van de stad. Een paar jaar geleden stopten er nog treinen op de plek waar nu Rotterdams nieuwste park te vinden is.

Als stads-antropoloog onderzoekt Renée alternatieve woonvormen in steden en dit leek haar hét moment om het eens zelf te ondervinden. Tegelijkertijd is ze een soort beveiliger van het dak. "Op het dak staan wat kunstwerken waar bezoekers in kunnen slapen in het weekend", zegt ze.

Wij gingen bij haar langs:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Renée komt niet van dat dak af

Renée wil met haar actie extra aandacht vragen voor daken. "Steeds meer mensen willen in de stad wonen, maar daar is niet altijd ruimte voor. Daarnaast zijn de 'groene' daken handig bij het opvangen van regenwater. "Als dat kan door dakwachters op daken te laten wonen, lijkt me dat helemaal geen slecht idee voor de toekomst."

Dit is ons Goede Verhaal. Elke zaterdag gaan we op zoek naar mensen met oplossingen voor problemen in hun wijk, dorp, stad of de wereld. Heb jij tips voor een Goed Verhaal dat wij moeten vertellen? Stuur ze dan naar nosop3@nos.nl o.v.v. Goed Verhaal.