NOSop3

Bob en Patrick verdienen geld met het testen van medicijnen

Aangepast

Onderzoeksinstituten voor medicijnen hebben steeds meer proefpersonen nodig om tests op uit te voeren. Vooral studenten en zzp'ers melden zich aan, maar waarom zou je hier eigenlijk aan meedoen?

We spraken met Bob en Patrick die al meerdere keren meededen aan medicijnonderzoeken. Bekijk hier de video.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Voor een prikkie: een kijkje in de kliniek

In de video zie je onder meer het verhaal van Bob. Hij checkt voor hij meewerkt aan een proef altijd eerst de vergoeding en of hij er tijd voor heeft naast zijn studie. "En ook of het onderzoek me wat lijkt. Als er staat dat je een ruggenprik krijgt, trekt het me niet zo."

Nare bijwerkingen heeft hij nooit gehad en voor de risico's is hij ook niet bang. "Als je op een festival een pilletje neemt, weet je niet wat je neemt. Hier weet je wel wat je neemt en staan er altijd mensen voor je klaar als er wel iets misgaat."

Ook Patrick deed mee aan medicijnonderzoek en liet zich daarvoor besmetten met een milde variant van polio. "Ze onderzochten een nieuwe goedkopere vaccinatie tegen polio. Ik werd besmet, vier weken lang. Als je 't echt wil weten: ik kreeg er 8500 euro voor." Maar daarna was 'ie wel van de polio af.

1/2 NOS
2/2 NOS