Aangepast

Geen geld voor bijles? Darine heeft de oplossing

Z'n vader had vroeger geen geld om bijles voor hem te betalen, nu geeft Darine El Houfi (20) zelf huiswerkbegeleiding. Iedere zaterdag geeft hij goedkope bijles aan kinderen van wie ouders dat normaal gesproken niet kunnen betalen. ''Geld mag geen drempel zijn voor je schoolprestaties.''

Huiswerkbegeleiding voor kinderen van wie ouders het niet kunnen betalen

Darine merkte dat er in de buurt in Zeist waar hij opgroeide ouders waren die niet genoeg geld hadden voor huiswerkbegeleiding. ''Je bent gemiddeld zo'n 200 euro per maand kwijt. Als je dat voor al je kinderen moet betalen ben je snel uitgepraat. Bij mij kost het 35 euro per maand en dat is soms nog steeds te duur voor ouders.''

Hij begon met het geven van bijles als bijbaan naast zijn studie bedrijfskunde aan de VU. Het nieuws over de betaalbare begeleiding verspreidde zich snel. Wat begon als een klas van maar een paar leerlingen, groeide binnen een jaar uit tot een groep van 60 kinderen. "Ik geef begeleiding in klassen van twintig jongeren van groep 7-8 tot 6 vwo."

Ik wil over vijf jaar tien locaties openen

Darine El Houfi

Naast dat hij de kinderen begeleidt, probeert Darine ook ouders te helpen bij contact met docenten. "Ik geef vooral les aan jongeren van Marokkaanse afkomst. Hun ouders hebben over het algemeen wel in Marokko op school gezeten, maar begrijpen het Nederlandse schoolsysteem niet. Ik probeer daar duidelijkheid in te scheppen."

Darine wil zijn school uitbreiden om meer kinderen te kunnen helpen. Hij heeft grootse plannen: "Over een paar weken open ik de tweede locatie in Den Haag. Ik wil binnen vijf jaar tien locaties openen. Ik geloof in mezelf."

Deel artikel: