NOS Op 3
De Olympische Spelen: wat zie je wel en wat niet bij de NOS? Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ook tijdens deze Olympische Winterspelen maakt de NOS meer dan 200 uur televisie. Wat kun je verwachten? En wat niet? In bovenstaande video leggen we kort uit welke regels er zijn voor tv, internet en sociale media.

Al sinds 1964 zendt de NOS de Olympische Spelen uit. Even leek Eurosport-Discovery een einde te maken aan 52 jaar onafgebroken olympische uitzendingen bij de NOS door voor 1,3 miljard euro de Europese uitzendrechten te kopen. Maar de NOS bemachtigde een sublicentie. Hierdoor kun jij de Olympische Winterspelen gewoon volgen zoals je gewend bent.

Bij de vorige Spelen waren er nog vijf livestreams te zien. NOS

Er veranderen wel een paar dingen ten opzichte van de vorige Winterspelen. Zo zijn er deze spelen niet meerdere sporten tegelijk te volgen via livestreams op NOS.nl, maar er is nog altijd één livestream. Tijdens de Spelen in Sotsji waren dat er vijf.

Van ijshockey, skicross en snowboardcross zenden we zowel online als op tv alleen de samenvattingen uit. Voor de ijshockeyfans is er dagelijks tussen 15.30 en 15.50 uur een samenvatting te zien.

Pas een uur na de wedstrijden mogen de beelden op social media. NOS

De spelregels voor NOS.nl en de NOS-app zijn simpel: alles wat op tv is uitgezonden, vind je ook terug op de site en in de app. Zodat je niets hoeft te missen. Alleen als je de Spelen via sociale media volgt, kan het zijn dat je geduld op de proef wordt gesteld.

Wedstrijdbeelden mogen pas een uur na de wedstrijd online en een wedstrijd is pas officieel afgelopen na de bloemenceremonie. Dat kan dus wel even duren. Voor uitreiking van medailles geldt hetzelfde: live op tv, direct op de website of in de app, een uur later pas op Facebook.

Op Instagram is geen bewegend beeld te zien. NOS

Op Instagram is helemaal geen bewegend beeld te zien. Dit komt doordat de rechten per land verkocht zijn en je op Instagram niet kan geoblocken. Dat is een techniek die ervoor zorgt dat online geplaatste video's alleen te zien zijn in het land van de rechthebbende. Daarom kun je op vakantie in het buitenland Wie Is De Mol? ook niet terugkijken.

Mocht je als de Spelen zijn afgelopen nog eens willen genieten van de medailleoogst in Pyeongchang, wees dan snel. Op 26 maart verdwijnt alles weer. Zowel online, in de app als op sociale media. Misschien toch die oude videorecorder afstoffen.

In dit overzicht van NOS Sport zie je welke programma's er allemaal gemaakt worden tijdens de Spelen:

STER reclame