Zij waren wel in het nieuws, maar bleven #ongehoord

time icon

Inwoners van krimpregio's, Forum voor Democratie-kiezers, fipronil-boeren, behandelaars van tbs'ers en Eritreeërs in Nederland. Dat zijn de vijf groepen waar jullie als publiek het meest op stemden in onze #ongehoord-peiling. We maakten een selectie van groepen die wel in het nieuws waren, maar weinig aan het woord kwamen.

Behalve stemmen stuurden jullie ook zelf suggesties in. De Gewone Nederlander werd daarin het meest genoemd, dus zijn we naar die groep op zoek gegaan. Over de andere groepen maakten we een reportage èn een constructief verhaal. Voor die laatste categorie volgden we iemand die binnen de gemeenschap een positieve maatschappelijke bijdrage levert.

Scroll door alle #ongehoord video's of kies direct een onderwerp:

Deze hoofdrolspelers in het nieuws bleven volgens jullie #ongehoord

In totaal zijn er 8113 stemmen uitgebracht in de peiling. Daarvan stemden er 1336 (17 procent) op de boeren, 1242 (16 procent) op Forum voor Democratie-kiezers en 1047 (13 procent) op inwoners van krimpregio's. In totaal stemden 987 mensen (13 procent) op behandelaars van zedendelinquenten en 697 mensen (9 procent) kozen voor Eritrese asielzoekers. Maar liefst 795 mensen (10 procent) stuurden een eigen suggestie in.