Lysanne en Harmen laten hun hele bruiloft sponsoren voor het goede doel

In eerste instantie waren Harmen en Lysanne het niet eens over hun huwelijk. "Harmen wilde graag een grote bruiloft geven en veel mensen uitnodigen. Ik had altijd het idee om mijn bruiloft klein te houden en alleen de mensen uit te nodigen die dicht bij mij staan. Ik voelde me er niet comfortabel bij, om zoveel geld uit te geven aan een bruiloft, terwijl aan de andere kant van de wereld mensen sterven van de honger."

Die gedachte leidde bij Lysanne tot een nieuw idee: de bruiloft laten sponsoren en het geld doneren aan Artsen zonder Grenzen. "We wilden het allebei graag. Op deze manier trouwen is een mooie manier om de liefde te vieren."

Dus al snel kropen Lysanne en Harmen achter de laptop om bedrijven te benaderen. "Eerst waren we bang dat het ons niet zou lukken. Daarom kozen we ervoor met de trouwjurk, het pak en de ringen te beginnen. Ik wilde ons namelijk niets op de hals halen. Dat lukte best makkelijk. Dus gingen we verder: het boeket, de catering, fotografie en de muziek. Iedereen wilde meewerken. Dat was zó tof en motiverend", zegt Lysanne.

Hoe er betaald wordt, verschilt per sponsor. "Soms zegt een sponsor: 'laat het hele bedrag maar zitten en doneer het maar aan het goede doel.' Dat is natuurlijk fantastisch. We hebben ook sponsors waar we een deel van het bedrag mochten betalen en de rest mochten doneren aan het goede doel."

Ze hebben nu ruim 4500 euro opgehaald. Op hun bruiloft vragen ze morgen ook nog aan gasten of zij een donatie willen doen in plaats van een cadeau te geven. Ze hopen zo uiteindelijk 5000 euro te doneren aan Artsen zonder Grenzen.

Volgens Lysanne is Artsen zonder Grenzen heel blij met het opgehaalde geld. "We hebben met hen rond de tafel gezeten. Uiteindelijk gaat het opgehaalde geld naar het reddingswerk voor vluchtelingen op de Middellandse Zee."

Lysanne en Harmen wonen in een leefgemeenschap, en dus met meerdere mensen in een huis. "We hebben altijd wel iemand die bij ons woont, die geen onderdak kan betalen. We zien dit als een levensstijl en willen daarin graag anderen ook inspireren."

Deel artikel: