Aangepast

Op dit festival 'testen ze alleen op paracetamolletjes'

Op dit festival geen dixi's, geen spannend en spicy eten bij hippe foodtrucks, maar wel genoeg plek onder de festivaltenten voor als het met bakken uit de hemel komt. Nee, dit is geen Lowlands waar iedereen in de modder met een biertje in elke hand staat te partyen. Dit is Forever Young, een festival waar je alleen heen mag als je 65+ bent.

En vooruit, ook als je iemand begeleidt die ouder is dan 65. Maar verder moeten de ouderen zelf het feestje bouwen. Organisator Sietse Dugour (37) wil op die manier dat ouderen meer contact met elkaar krijgen. Zijn inspiratie? "Mijn oma van 94. Zij heeft maar vijf gesprekken per week, met al onze familieleden één. Maar dat is voor een mens hartstikke weinig."

Meteen de dansvloer op

"De dansvloer is het eerste waar we naartoe gaan", joelt een festivalganger in de bus. "Dat hadden we afgesproken toch?" vraagt ze aan haar vrienden. "Ja toch?!"

Dat feestje zag er zo uit:

Forever Young festival NOS op 3

"Eenzaamheid is echt een heel groot probleem onder ouderen en daar hopen we met dit festival wat tegen te doen", zegt Sietse. Van eenzaamheid hebben de ouderen op het festival geen last; er zijn 6000 kaartjes verdeeld.

En worden al die 6000 feestgangers ook nog op drugs getest? "Nou, misschien op paracetamolletjes", grapt Sietse. "En ja, anders gebeurt het maar."

Sietses dag is in ieder geval geslaagd als alle mensen met een blij gezicht weer naar huis gaan. "En dat ze hier echt vrienden hebben gemaakt. Dat ze in contact zijn gekomen met elkaar en dat mensen elkaar na dit festival ook nog blijven zien."

Deel artikel: