NOSop3

Eindelijk kun je ook de Europese voetbalvrouwen inplakken

Panini

Weer een kleine mijlpaal voor het vrouwenvoetbal: plakboekenbedrijf Panini brengt dit jaar voor het eerst een stickerverzamelalbum voor het Europees Kampioenschap vrouwen uit.

Jarenlang verschenen de plakboeken alleen bij mannentoernooien. Bij het vrouwen-WK in 2011 kwam daar voor het eerst verandering in. En nu komt er dus ook voor de Europese voetbalsters een plakalbum.

Als reden geeft Panini dat er "steeds meer publieke belangstelling voor komt en er wereldwijd steeds meer speelsters bijkomen", schrijft het bedrijf in het persbericht.

"Goed nieuws", vindt voormalig aanvoerster van het Nederlands team Daphne Koster. "Ik heb in het verleden Panini-plaatjes verzameld van mannen. Het is goed dat meiden vandaag de dag zich kunnen meten met vrouwen. Dat ze zien dat ze mogen dromen om profvoetbalster te worden."

Daphne Koster ANP

Het EK vrouwen vindt van 16 juli tot 6 augustus in Nederland plaats. Van alle zestien deelnemende teams verschijnen volgende week achttien speelsters in stickervorm.

Het vrouwenvoetbal wordt steeds populairder. Woensdag werd bekend dat de openingswedstrijd van het EK, tussen Nederland en Noorwegen, is uitverkocht. Ook de wedstrijd van Nederland tegen Belgiƫ is uitverkocht.

Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema en Merel van Dongen. Voor de goede orde: dit zijn niet de Panini-plaatjes. NOS