NOS Op 3
Ivo Duijsings

Matchday. Het vliegveld in Stockholm stroomt vol Ajax-fans, maar ook van Manchester United. Voor sommige fans heeft de wedstrijd van vanavond een dubbele lading.

John Hodgson vertelt dat zijn dochter van 15 bijna was omgekomen bij de aanslag van afgelopen maandag. "Ze belde me in paniek op en zei dat er een bom was afgegaan tijdens het concert en dat ze de explosie had gezien. De ergste nachtmerrie van een vader. Ik hoorde meiden schreeuwen, maar de verbinding viel steeds weg."

Veilig buiten kon zijn dochter meer vertellen. "Ze zat onder het bloed van mensen die gewond waren geraakt of zelfs waren gedood", vertelt John. "Ze vertelde over dingen die ze gezien had. Dingen die tienermeiden niet zouden moeten zien, die zelfs de zwaarst getrainde soldaten niet zouden moeten zien."

Geëmotioneerd gaat John verder: "Als ze 10 meter naar rechts had gestaan, was ze er niet meer geweest. Ik dacht dat ik sterker zou zijn, maar nu krijg ik het toch te kwaad. Stel je even voor dat je in mijn schoenen had gestaan en je dochter bijna was verloren."

Pap, het gaat goed

Gelukkig gaat het, naar omstandigheden, goed met haar. "Ze belde me voor ik vertrok en zei: 'Pap, het gaat goed'. Daarop dacht ik: nu moet ik gaan, ik moet gaan. En hier sta ik nu."

"Vanavond zingen we voor iedereen die vermoord is in Manchester en voor hun ouders. Het gaat dan niet om Manchester United, maar om Manchester. We'll never die."

STER reclame