ANP
Aangepast

Rapper Boef krijgt taakstraf voor beschadigen politieauto

Rapper Boef heeft van de rechter een taakstraf van 20 uur gekregen, omdat hij een politiewagen heeft beschadigd. Boef, die in het echt Soufiane Boussaadia heet, sprong in maart op een politieauto in Zoetermeer om te poseren voor een goede foto.

Boussaadia was zelf niet aanwezig in de rechtbank, omdat hij opnames voor een videoclip had gepland. Hij dacht dat de zaak al was afgedaan, omdat hij na zijn actie op het politiebureau zo'n 1500 euro pinde om de schade te vergoeden.

'Misplaatste grap'

Zijn advocaat las een verklaring van Boussaadia voor. Daarin zei de rapper dat hij die dag te veel had gedronken en een weddenschap had verloren. Hij zegt spijt te hebben: "Deze actie was echt geen provocatie, maar een misplaatste grap", vervolgt de rapper. "Ik kan begrijpen dat gezien mijn verleden de agenten daar anders tegenaan keken."

De rapper is vaker in aanraking gekomen met de politie. Zo werd hij begin dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur voor het beledigen van agenten. In zijn vlogs kreeg hij het vaker met ze aan de stok:

"Na deze fout is er een hele hoop met mij gebeurd in positieve zin", vervolgt de rapper in zijn verklaring. "Mijn album heeft alle records verbroken en ik ben een voorbeeld voor veel jongeren."

De rechter nam in zijn uitspraak mee dat de rapper al vaker met de politie in aanraking was gekomen, maar vond het ook een goede zaak dat de rapper zei spijt te hebben en meteen betaalde voor de schade.

'Taakstraf niet prettig'

Boef is het niet eens met de uitspraak en gaat in hoger beroep. "Het had ook kunnen worden afgedaan met een boete", zegt zijn advocaat Vito Shukrula. "Het is voor een bekend persoon niet echt prettig om ergens buiten een taakstraf uit te moeten voeren."

De politieauto bleek overigens minder schade te hebben dan gedacht. De rapper krijgt van het Openbaar Ministerie om die reden nog een deel van het gepinde bedrag terug.

Deel artikel: