NOS op 3 Tech Podcast: wordt jouw smart-tv gehackt?

Afgelopen dinsdag publiceerde klokkenluiderssite WikiLeaks duizenden documenten over geheime hack-operaties van de CIA. De CIA gebruikt onder meer smartphones en slimme televisies om de bezitters ervan af te luisteren. Ook televisies die door de gebruiker waren uitgezet.

Tech-redacteur Joost Schellevis legt uit hoe dit inbreken in z'n werk ging - en geeft tips hoe je jezelf hier beter tegen kan beschermen.

Minister Plasterk vindt het toch goed als er software wordt gebruikt om stemmen te tellen bij de verkiezingen. Terwijl softwaregebruik eerder was verboden, nadat journalisten hadden ontdekt dat het systeem zo lek was als een mandje. Is manipulatie van de stemmen nu toch makkelijker geworden? NOS op 3-redacteur Harro Brouwer verdiepte zich in de weg die jouw stem aflegt van A tot zetel.

Er hangt veel van af voor Nintendo. Na de flop van de Wii U kwam het bedrijf onlangs met de Switch op de markt. Kan het bedrijf de concurrentie met de Playstation en Xbox nog wel aan? Economieredacteur Nik Wouters verdiepte zich in de verkoopcijfers. En in de Switch zelf, want speelt 'ie nou een beetje lekker?

Deel artikel: