Imad Hadar tekent bij Glory
Aangepast

Imad (19) is de jongste Glory-kickbokser ooit

Als je een exclusief contract tekent voor 18 maanden bij Glory, de grootste kickboksorganisatie van de wereld, dan ben je al een grote (zowel letterlijk als figuurlijk). Maar als je ook nog maar 19 bent en daarmee de jongste ooit die dat presteert, mag je écht trots zijn op jezelf. Imad Hadar flikte 't gisteren en radiostation FunX was erbij.

“Ik heb eigenlijk altijd al de droom gehad om de allergrootste te worden, de people’s champ", zegt Imad tegen FunX reporter Ouassima. En met de handtekening die hij gisteren zette is-ie weer een stap dichterbij. Glory heeft ook vechtsporter Rico Verhoeven onder contract staan, die in 2014 wereldkampioen in het zwaargewicht werd.

Imad Hadar in actie

Die handtekening zette hij trouwens niet alleen. Imad wilde graag dat zijn coach, krachttrainer en conditietrainer daar ook bij waren.

Zij maken hem niet alleen beter, maar ontzorgen hem ook. "Ik houd mij niet bezig met druk en spanning. Dat doet mijn team voor mij. Mijn trainer heeft altijd gezegd dat ik veel talent heb. Daar vertrouw ik op. Ik blijf gewoon nuchter en doe waar ik goed in ben."

Imad Hadar showt z'n muscles

Imad gaat vechten in de gewichtsklasse voor boksers tot 95 kilo. "Als het goed is, blijf ik in die klasse voor de komende twee jaar en win ik uiteindelijk de kampioensgordel, de belt. Maar mijn lichaam groeit nog, ik word nog groter."

Op 29 april maakt Imad zijn debuut voor Glory in Denemarken. Zijn tegenstander is Freddy Kemayo. "Hij heeft tegen de beste kickboksers in de wereld gevochten. Maar ik vrees hem niet."

En ook over andere toekomstige tegenstanders is Imad duidelijk. "Ik ga voor niemand uit de weg. Ik train hard, ik werk hard. Ze mogen allemaal komen. Dit contract is voor mij puur motivatie, drijfkracht."