Rapper
Aangepast

Harry Potter-rap gaat sneller viral dan een Gouden Snaai

Rappers hebben het in hun teksten vaak over geld, vrouwen en het straatleven. Maar de Belgische rapper Yung Mavu doet het anders. Hij heeft een track opgenomen over Harry Potter.

Zo rapt de 16-jarige Belg onder meer: Ron in the back, Hermeline on the sack. Y'all motherfuckers don't know how to act. Voldemort ain't got shit on me. Say hail Gryffindor and fuck Slytherin. Het zijn niet de teksten die terug te vinden zijn in de Harry Potter-boeken, maar lekker klinkt het wel. Wij gingen bij hem langs in België:

De 16-jarige scholier Noah Mavuela, zoals Yung Mavu eigenlijk heet, is verrast door het succes van het nummer. Zoals wel vaker bij onverwachte successen begon ook dit allemaal als grap.

"Een vriendin van mij is fan van Harry Potter en vroeg mij om een rap over hem te schrijven", zegt Noah. "De eerste versie was 30 seconden en ging viral op internet. Daarna vroegen mensen om een hele versie. En nu zit ik met jullie te praten!"

De clip van Black Magic werd op 4 januari op YouTube geplaatst en is in drie dagen tijd meer dan een miljoen keer bekeken. "Eerst werd de video opgepikt door de Facebookpagina van de Britse site LadBible. Nu staat de clip zelfs op Amerikaanse sites. Dus dat is best wel dope."

Inmiddels is er zelfs een platencontract uit de Verenigde Staten. Maar daar mag hij niet te veel over vertellen omdat de deal nog niet rond is.

I was a little boy, but now I'm grown. Start it all off with the Philosopher's Stone. Then I took your girl to the secret chamber.

Tekst uit het nummer Black Magic

Yung Mavu heeft in de clip een sjaal om die Harry Potter ook draagt. Ook lijkt de tunnel waar de video is opgenomen op een scène uit een van de Potter-films. "Maar het is gewoon de voetgangerstunnel in Antwerpen. Veel mensen denken dat het is opgenomen in Londen, dus dat is goed gelukt."

Yung Mavu

Zelf is Noah geen grote fan van Harry Potter. "Ik had wel alle films gezien, maar voor de raptekst heb ik die nog eens bekeken." Hij had de rap in 45 minuten geschreven. Wel was hij nog even bezig met het refrein.

Yung Mavu rapt al een tijdje, maar zijn nummers gaan niet alleen maar over Harry Potter. "Daar ben ik klaar mee, rappen over films en toestanden." Hij rapt normaal vooral over diepere onderwerpen. "Mijn teksten gaan vooral over de actualiteit en thema's als pesten en racisme. Maar ik wil jongeren ook motiveren."

Deel artikel: