De studio van 113 Livestream
Aangepast

Deze studenten organiseren een livestream over zelfdoding

"Er zijn nog altijd zoveel taboes over depressie en zelfdoding", zegt Caroline Hissink (19). "Dat willen we doorbreken met deze 113 Livestream."

Met tien andere studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen organiseert ze een live talkshow over het onderwerp op YouTube. Die begint vandaag om 15.00.

De studenten van 113 Livestream

De livestream is een opdracht vanuit de opleiding Communication & Multimedia Design.

"We hebben voor dit onderwerp gekozen omdat het actueel is en heel erg speelt onder jongeren", vertelt Caroline. "In de studio praten we erover met twee gasten: een huisarts en iemand van zelfmoordpreventiesite 113Online."

Caroline is zelf regisseur van de liveshow. "We hebben er zo'n zeven weken aan gewerkt. Elke dag tot laat bezig geweest om alles te regelen. We hebben veel op social media geplaatst, maar we zijn ook de school in gegaan en hebben posters opgehangen en flyers uitgedeeld."

Caroline als regisseur

De studenten hopen voor de schoolopdracht op een publiek van zo'n 1000 kijkers. "Maar eigenlijk willen we vooral dat zelfdoding en depressie makkelijker bespreekbaar worden", zegt Caroline.

"Misschien herkennen kijkers hierdoor eerder en beter bij anderen symptomen en vragen ze 'hé, gaat alles wel goed met jou?'. Of kijken er mensen die zelf depressief zijn en na de livestream eerder de stap durven zetten om hulp te vragen."

De studio is ingericht als bar

De studio van de livestream is bewust ingericht als een soort van bar, vertelt Caroline: "Omdat in een barsetting alles bespreekbaar is. Het is laagdrempelig. Je praat er makkelijk over dingen. We hopen dat dat gevoel overkomt en het onderwerp daardoor beter bespreekbaar wordt."

Deel artikel: