Badr Hari in gevecht met Rico Verhoeven
Aangepast

Badr Hari geeft op en Good Guy Rico Verhoeven wint

  • Roel van Niekerk

    Redacteur NOS op 3

  • Roel van Niekerk

    Redacteur NOS op 3

In een bomvolle arena in Oberhausen keken gisteren zo'n 12.000 mensen naar een avond vol met kickboksen. Vanaf de eerste partij was duidelijk dat iedereen eigenlijk maar voor één gevecht kwam: Badr Hari tegen Rico Verhoeven.

En daar konden de uitzinnige fans uiteindelijk maar 1,5 ronde van genieten. Na 1 minuut en 22 seconden in de tweede ronde gaf Badr Hari op, omdat hij last had van zijn arm. Dat zag er zo uit:

Voor aanvang hadden overenthousiaste fans Hari bijna belet om de ring in te komen. Ze stortten zich massaal op het podium, waar een enkel opstootje ontstond.

Na een paar oproepen van de stadionspeaker kwamen de gemoederen genoeg tot bedaren om het gevecht te laten beginnen.

Rico Verhoeven was de laatste jaren dominant in het kickboksen, maar Badr Hari is een legende in de kickbokswereld. Hij kent maar één standje: de knock-out. "Een pitbull", noemt één van de Nederlandse bezoekers hem. "Rico Verhoeven is toch meer een atleet."

Als het aan Verhoeven ligt, is hij nog niet klaar met Hari. In zijn speech in de ring zei hij dat hij niet zou opgeven als hij niet ronduit won. Een rematch dus? Als het aan hem ligt wel, zei hij. Ook Hari ziet revanche wel zitten.

Van de 12.000 mensen in Oberhausen kwamen er zo'n 10.000 mensen uit Nederland. Onder hen ook veel Marokkanen, het land waar Badr Hari voor vecht.

Ik vind dat Badr snel opgeeft.

Roemer Trompert, oud-kickbokser

Oud-vechter Roemer Trompert vond het een bijzonder gevecht. "Ik had meer agressie verwacht van Badr. Hij was eigenlijk heel rustig de eerste ronde. Rico was daar wel een beetje perplex van, dat maakte de partij boeiend."

"Kijk, Rico geeft harde trappen. Daar heeft hij Badr mee op zijn onderarm geraakt, en daar is nu iets mee", zegt Trompert. "Natuurlijk is het jammer dat het gevecht zo is afgelopen. En ik moet zeggen, als je er echt voor wil gaan, als je hart wil tonen, dan probeer je het nog met één arm en twee benen. Al is het voor je eigen gezondheid natuurlijk verstandig om te stoppen."

Voor Trompert leek het alsof Badr Hari weinig pit had in het gevecht. "Badr is natuurlijk mentaal heel sterk, hij heeft altijd praatjes voor en na de partij. Maar als het gevecht niet gaat zoals hij wil, geeft hij snel op vind ik. Maar goed, die rematch komt er wel. En hopelijk is het dan een voor de officiële titel."

Deel artikel: