Ook astronauten moeten naar de wc

NOS op 3 Tech Podcast: help jij astronauten met poepen?

Meer dan de helft van de websites van de overheid heeft geen beveiligde verbinding. Daardoor weet je nooit wie er meekijkt als je op die sites zoekt en dingen verstuurt. Directeur Arjan El Fassed van de Open State Foundation vertelt wat hier zo gevaarlijk aan is.

De NASA heeft jouw hulp nodig. Astronauten moeten net als iedereen naar de wc, maar als je dagenlang zo'n ruimtepak moet aanhouden kun je niet op je gemak even wat wegbrengen. Social media-redacteur van NOS op 3 Jonna ter Veer vertelt over de zoektocht naar de beste poep-proof ruimtepakken en dat kan je 30.000 dollar opleveren.

Mensen die graag buitenshuis naar Netflix kijken hebben er lang op moeten wachten, maar sinds deze week kan het: films en series downloaden om ze later te bekijken. Verslaggever Anic van Damme vertelt erover.

Een medewerker van Europol heeft zonder dat ze het doorhad 700 pagina’s aan geheime dossiers over terrorismeverdachten online gezet. Een flinke blunder, maar niet uniek. Met de juiste zoekmachines kun je nog veel meer privébestanden vinden, vertelt techredacteur Nando Kasteleijn.

Deel artikel: