Tech Podcast
Aangepast

NOS op 3 Tech Podcast: Boeren met drones, muziek op gevoel en iets voor onder de kerstboom

Donderdagmiddag, tijd voor een nieuwe NOS op 3 Tech Podcast. Iedere week hoor je bij ons het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van tech, sociale media, apps en meer.

Het maakt niet uit of het regent, vriest of dooit. Om te kijken hoe hun akkers erbij liggen, moeten boeren nog steeds met de laarzen aan door het land. Dat kan anders, dacht Anouk Visser van Birds.ai. Samen met collega’s ontwikkelt ze software om akkers, windmolens en allerlei andere dingen met drones te kunnen inspecteren.

Iedereen heeft er last van. Eindeloos nummers doorspoelen of van zender naar zender omdat je even niet weet wat voor muziek je wil luisteren. Gelukkig is overal een app voor. En sinds vandaag nog eentje: Popped Music. Daan Grasveld is één van de makers.

Het lijkt wel toeval. Gisteren presenteerde Microsoft een spiksplinternieuwe laptop en pc, een dag later is het de beurt aan Apple. Tech-redacteur Nando Kasteleijn vertelt wat de twee techgiganten lieten zien en of er verschillen zijn (niet veel).

Deel artikel: