Deze jongens beklommen de Arena
Aangepast

Deze vijf jongens stonden 's nachts boven op de Arena

Niet gezekerd op 75 meter hoogte boven op de Amsterdam Arena staan. Als je een beetje hoogtevrees hebt dan moet je dit filmpje niet bekijken. Deze vijf jongens beklommen 's nachts het stadion en filmden dat:

"We zijn freerunners van beroep", vertelt Joachim, een van de jongens die bovenin bungelde. En of het levensgevaarlijk is? "Ja dat zou je misschien denken, maar we zijn echte professionals. Sommigen uit de groep zijn stuntmannen."

Als je zoiets onderneemt, dan ben je er ook echt klaar voor.

Joachim, freerunner

"We zijn op dagelijkse basis hiermee bezig, het verbeteren van onze kracht en skills. Als je zoiets onderneemt, dan ben je er ook echt klaar voor." Voor zo'n klim bereiden ze zich uitgebreid voor. "We plannen echt iedere stap. Eerst gaan we kijken of het mogelijk is, of het te doen is en waar we erop kunnen klimmen."

En dat doen ze zonder enige zekering. "Dat haalt de uitdaging eruit. We hebben er wel over nagedacht, maar we zijn zeker genoeg om dit te doen."

Kat-en-muisspel

Het is natuurlijk niet toegestaan om op de Arena te klimmen. "Het is echt een kat-en-muisspel met de beveiliging. We weten dat het niet mag, maar we hebben geen kwaad in de zin. En bij een confrontatie komen we er altijd wel samen uit. We zijn nog nooit opgepakt of zo."

Joachim is niet bang dat mensen hen gaan nadoen. "We doen dit niet om een slecht voorbeeld te geven. En iedereen met een beetje gezond verstand haalt dit toch niet in zijn hoofd."

Deel artikel: