NOS Op 3
Larry Peeters/NOS

ING richt zich op online bankieren en schrapt 2300 banen in Nederland. Er moet een hoop nieuwe software gebouwd worden. Wie daarvoor gaat zorgen? ICT'ers als Larry Peeters (41). "Sorry." 

De software-ontwikkelaar hoorde het bericht over de massa-ontslagen vanmorgen in de auto. "Het voelde heel dubbel. Het is verschrikkelijk voor al die mensen die eruit moeten. Maar ik ben blij dat ik morgen begin." 

Larry gaat meebouwen aan een webapplicatieplatform. De bedoeling is dat de computer de rol van mensen kan overnemen. In de radioshow van Giel Beelen vanochtend bood hij zijn excuses aan, aan al die mensen die ontslagen worden. 

Larry Peeters/NOS

Z'n sorry was oprecht gemeend. Larry weet namelijk als geen ander wat voor impact zoiets kan hebben. "Mijn vrouw is drie jaar werkloos geweest. Dat heeft er in ons gezin behoorlijk ingehakt. Ik verdien gelukkig genoeg voor ons allemaal, maar emotioneel heeft het zijn sporen wel achtergelaten. Mijn vrouw voelde zich afgedankt." 

Gelukkig kwam er onlangs ook goed nieuws voor haar. "Ze is vandaag begonnen aan haar nieuwe baan", meldt Larry trots.

Ik ga keihard m'n best doen er iets moois van te maken.

Larry Peeters, software-ontwikkelaar

Wil hij nog iets meegeven aan ING'ers die op de schopstoel zitten? "Computers hebben de toekomst, dus als je als bankmedewerker ook iets van affiniteit met andere eentjes en nulletjes hebt, laat je dan vooral omscholen."

Vanavond gaat hij in elk geval op tijd naar bed. Hij heeft er zin in: "Ik ga keihard m'n best doen er iets moois van te maken." En hoeveel nieuwe collega's gaat hij morgen de hand schudden? "Geen idee, misschien iets minder?" 

STER reclame