NOS Op3 Cultuur & Media

Lange rijen voor pop-up store Kanye West in Amsterdam

NOS

Honderden fans stonden vandaag in de rij voor de Pablo Temporary Store: de pop-up store waar Kanye West drie dagen lang zijn zelfontworpen shirts, hoodies en petjes verkoopt. De grote vraag was: liet Kanye zich vandaag zien?

Zo stonden fans in de rij voor Kanye

Rond 09.00 uur stonden al meer dan 150 mensen in de rij om naar binnen te mogen. En die rij werd gedurende de dag alleen maar langer. Sommige mensen moesten urenlang wachten voordat ze eindelijk de winkel in mochten. "Hij is een goede rapper en ik ben al lang fan", zegt iemand. "Hij is een grote influencer in de scene en ik hoop hem vandaag te zien."

"Ik kom een shirt kopen zodat ik iedereen jaloers kan maken", zegt iemand anders. Een derde wachtende: "Ik heb eigenlijk geen idee, ik zag mensen en ik dacht: ik ga ook in de rij staan. Misschien zie ik straks wel een rapper."

NOS

Na een aantal uur mogen de eerste mensen naar binnen. "Kleding. Ik hoop dat het shirt, de crewneck en hoodie die ik wil kopen er nog zijn." Maar niet iedereen gaat om z'n eigen kledingkast te vullen: "Ik wil kleding kopen zodat ik het kan doorverkopen. Als je naar die prijzen kijkt, denk je namelijk wel: tering ouwe." 

NOS

Maar uiteindelijk: "Geen Kanye helaas. Er werden wereldwijd 21 pop-ups geopend vandaag, dus het was ook wel raar geweest als hij juist hier was geweest." 

Kanye West kanyeloveskanye-tumblr.com

Sommige mensen hebben in totaal tien uur gewacht en geen Kanye getroffen: was het het uiteindelijk waard? "Zeker. 10 uur wachten is ook een ervaring. Je gaat om elkaar geven in die rij en je zorgt ervoor dat niemand er tussenkomt. Je houdt er in elk geval nieuwe vriendschappen aan over." 

Iemand anders: "Het viel me tegen. Het was toch gewoon een 'winkel' en niet een soort Kanye-planeet waarop je werd gedropt."

STER reclame