Ranomi Kromowidjojo

Wekdienst van vrijdag 12 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Na de herfstdag van gisteren gaat het vandaag heel langzaam opklaren. Vooral vanmiddag wordt het best aardig met 20 tot 24 graden. In het weekend licht wisselvallig. Bewolkt, soms zon en wat regen. Het wordt een graad of 21.

Wat heb je gemist?

Wéér explosies in Thailand. In de badplaats Hua Hin vielen zeker één dode en vier gewonden en bij een bomaanslag op een politiebureau kwam iemand om het leven. Bij een resort in het toeristische Phuket zou één gewonde zijn gevallen bij een ontploffing. Gisteren was het ook al raak in Hua Hin: toen raakte een Nederlandse vrouw van 23 gewond bij een explosie.

Beelden van na de aanslag in Thailand.

Ranomi Kromowidjojo heeft op de Spelen in Rio haar olympische titel op de finale van de 100 meter vrije slag niet kunnen behouden. De kampioene van Londen eindigde op de vijfde plaats op 0,38 seconde van de twee winnaars Simone Manuel en Penny Oleksiak - het verschil tussen wel of geen medaille was negenhonderdste van een seconde. De 20-jarige Amerikaanse en de pas 16-jarige Canadese tikten allebei in 52,70 aan.

Kromowidjojo na vijfde plaats: zo'n rare finale dit!

De meeste Nederlandse jongeren zijn tevreden met hun leven, dat is de uitkomst van CBS-onderzoek. Jongeren zijn vooral blij met hun vrienden, psychische gezondheid en huis. Minder tevreden zijn ze over hun financiën en de hoeveelheid vrije tijd. Ook qua uiterlijk geven Nederlandse jongeren zichzelf een goed cijfer: maar liefst een 8 - waarbij jongens zichzelf iets hoger laten scoren dan meisjes.

Verder vandaag...

Volgt de ontknoping van de zaak rondom turner Yuri van Gelder. Het kort geding waarmee hij zijn finaleplaats wil terugclaimen is vandaag. Van Gelder werd, zo blijkt nu, op verzoek van zijn coach naar huis gestuurd. Als je vandaag gaat vliegen kun je maar beter op tijd van huis vertrekken, het wordt vandaag de drukste dag van het jaar op Schiphol.

Fijne dag!

Deel artikel: