Emoji's

Microsoft kiest wél voor pistool-emoji

Microsoft doet precies het tegenovergestelde van wat Apple begin deze week aankondigde. Het softwarebedrijf heeft hun speelgoedpistool-emoji vervangen door een echt pistool.

De verandering is onderdeel van een grote emoji-vernieuwing bij Microsoft. Het speelgoedpistooltje moet plaatsmaken voor een echte omdat dat beter zou aansluiten bij de Unicode standard. Unicode is de organisatie achter emoji's en werkt veel samen met Apple en Microsoft.

Best verrassend, aangezien Apple en Microsoft het er eerder over eens waren minder gewelddadige emoji's te gebruiken. Toen Unicode een sportgeweer wilde toevoegen als onderdeel van emoji's in een olympisch thema, stemden beide softwarebedrijven tegen.

Microsoft wil dat hun emoji's overal ter wereld toepasbaar zijn. Daarvoor is het belangrijk dat ze simpel zijn, universeel, persoonlijk en leuk, meldt het bedrijf. Ramiro Torres, creative designer by Microsoft, zegt dat het bij het ontwerpen belangrijk is dat een emoji gebruikt wordt zoals die bedoeld is. Waarom hierdoor het neppistool moest wijken voor een echte, legt hij niet echt uit.

Er komen in totaal 1700 nieuwe symbolen bij.

Google gebruikt overigens ook een pistool op Android. En geen van de bedrijven heeft hun mes-, zwaard-, bom-, gif en lijkkist-emoji's aangepast, merkt techsite Engadget op.

Het speelgoedpistool is met deze update een 'echt' pistool

Schietpartijen

Dinsdag maakte Apple bekend dat de revolver in de emoji-bibliotheek plaats gaat maken voor een waterpistool. Volgens Amerikaanse media heeft dat waarschijnlijk te maken met de vele schietpartijen in de VS.

Deel artikel: