Wekdienst van dinsdag 12 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Het regent, maar soms is er ook zon en het wordt 19 tot 22 graden. Ook de komende dagen is het wisselvallig, en de de temperatuur gaat nog wat verder omlaag.

Wat heb je gemist?

Rotterdamse agenten hebben gisteravond voor de tweede keer in twee dagen hun pistool getrokken omdat iemand rondliep met een nepwapen dat net echt leek. Twee jongens hadden het ding bij zich. Agenten schoten de jongen van 15 die het nepwapen vasthield bijna neer toen hij wegrende. Afgelopen weekend losten agenten een waarschuwingsschot toen jongens een balletjespistool niet weg wilden leggen.

Het is zomer, dus het is weer de tijd van de vakantiebaantjes. Even een beetje geld binnen harken, voor een mooie reis bijvoorbeeld. Maar volgens FNV Jong heeft tweederde van de jongeren met zo'n baantje stress. De werkdruk is hoog, en de werktijden zijn onregelmatig.

In een Amerikaanse rechtbank heeft een gevangene twee bewakers doodgeschoten. Hij wist een wapen van een agent af te pakken en schoot om zich heen. Daarna werd de man doodgeschoten door een van de bewakers.

Verder vandaag...

Twee interessante rechtszaken: eentje tegen de leden van motorbendes die met elkaar vochten in een Van der Valk-hotel bij Rotterdam, en de van onder meer corruptie verdachte politicus Jos van Rey hoort zijn straf.

Wat gebeurde er bij het Van der Valk hotel in Rotterdam?

Deel artikel: