Tijn Hoyng met andere startuppers

Als je je werk met liefde mee naar huis wil nemen

Je werk mee naar huis nemen, veel mensen doen 't, anderen moeten er niet aan denken. In Amsterdam gaat een groep mensen verder: naast huisgenoten zijn ze ook nog eens collega's. De kantoorruimte onder de appartementen van de Je m'appelle Company is 24 uur per dag beschikbaar.

Het is een idee van Tijn Hoyng van 25. Hij woonde en werkte als experience designer een tijdje in Silicon Valley in één huis met designers, developers en sales managers. Dat beviel zo goed, dat hij het concept naar Nederland haalde. "Dat we elkaar hielpen, werkte voor mij zo goed", vertelt Tijn. "M'n bedrijf groeide snel. Toen dacht ik: ik ga dit in Nederland doorzetten."

Tijn Hoyng

Tijn vond een pand in Amsterdam en 25 anderen die er wilden komen wonen. "Zzp'ers met een startup, maar ook mensen met een creatieve functie bij grote kantoren. Zij betalen 800 euro per maand voor een kamer, kantoor en snel internet."

Wat de voordelen zijn van wonen en werken op dezelfde plek? "Dat ik op mijn sloffen naar beneden kan lopen", zegt Mark van der Heijden die een start-up heeft. "En dat je samenwerkt met allerlei disciplines. Voor ons is het heel prettig dat we bij problemen heel snel een developer of een designer erbij kunnen trekken. Normaal gesproken zou je iemand moeten inhuren. Als ik hier niet had gewoond, was het bedrijf nooit zo ver gegroeid."

Tijn Hoyng met andere startuppers

"Je huisgenoten begrijpen waarom jij tot diep in de nacht door moet gaan voor een deadline", zegt Tijn. "Dan app je iemand, die komt naar beneden. Maakt niet uit wat voor tijdstip. Het is een kleine groep mensen die op een lijn zitten."

Dat wonen en werken hier totaal door elkaar heenlopen, daar moet je wel tegen kunnen. "Ik heb niet het gevoel dat ik werk", zegt Tijn. "Zo leven wij gewoon. En dan werkt het. Maar als jij niet constant met werk bezig bent, is dit geen plek voor je."

Volgens Tijn is de interesse voor zijn concept groot. Hij is al druk bezig met de plannen voor een tweede pand.

Deel artikel: