'Doei met je muziek' na ontmoeting Lady Gaga en dalai lama

Mag Lady Gaga nog wel optreden in China? Dat is maar de vraag na haar ontmoeting met de dalai lama. Ze is immens populair in China, maar heeft het bij veel fans verpest na een kopje thee met de Tibetaanse leider.

De zangeres sprak de spirituele leider van de Tibetaanse boeddhisten dit weekend in het Amerikaanse Indianapolis. Ze riepen de jongere generatie op meer om elkaar te geven.

Maar ondanks die warme boodschap, stonden haar Chinese fans niet te juichen. Hoe haalde ze het in haar hoofd om de dalai lama te ontmoeten? Ze reageerden woest nadat Gaga op Twitter en Facebook over de ontmoeting had geschreven. De Chinezen zien in de dalai lama namelijk een gevaarlijke separatist.

De fans uiten hun woede op het sociale platform Weibo. Een reactie waarin iemand zegt dat ze geen rekening houdt met de Chinese fans bijvoorbeeld, kreeg meer dan duizend likes. Ook wordt de ontmoeting vergeleken met een ontmoeting met een terrorist zoals Osama bin Laden:

Geen concerten meer?

Of dit het begin van het einde is van Gaga's carrière in China valt nog te bezien. Haar muziek is gewoon nog overal te beluisteren. En haar optredens? Het zou niet de eerste keer zijn dat een westerse artiest concerten cancelt na een ontmoeting met of steunbetuiging aan de dalai lama.

Selena Gomez cancelde tour in China

Zo besloot Selena Gomez haar concerten van deze zomer af te zeggen. Volgens de geruchten omdat ze foto's met de Tibetaanse leider had gedeeld op social media. Ook Bon Jovi en Maroon 5 cancelden in het verleden al hun Chinese tour, waarschijnlijk omdat ze iets te vriendelijk waren voor de dalai lama.

Deel artikel: