Kaarsjes en bloemen als eerbetoon aan Jo Cox

Wekdienst van vrijdag 17 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het weer is vandaag wisselvallig, met soms regen. Voor het zuiden zijn stevige onweersbuien voorspeld, het KNMI waarschuwt voor wateroverlast. Het wordt 20 graden.

Wat heb je gemist...

Groot-Brittannië wordt vanochtend wakker na de moord op een parlementslid. De 41-jarige Jo Cox werd gistermiddag op klaarlichte dag doodgeschoten toen ze op weg naar een campagne-bijeenkomst was in Birstall, Noord-Engeland. Cox, alom beschouwd als aanstormend politiek talent, voerde daar campagne tegen een brexit. Vlak na de aanval pakt de politie een man op. Volgens Britse media gaat het om de 52-jarige Tommy Mair, een 'einzelgänger' die in een klein huis in Birstall woont. De campagnes vóór en tegen een brexit zijn tot zeker zaterdag gestaakt.

De Britse politie arresteert de vermoedelijke dader van de moord op Cox

De Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders richt zich niet langer op de strijd tegen zijn rivale Hillary Clinton. In een videoboodschap zei hij tegen zijn aanhangers dat hij wel doorgaat met zijn campagne. Het doel is nu om te voorkomen dat de Republikeinse kandidaat Donald Trump aan de macht komt.

In Florida is het eerste slachtoffer van de aanslag op de homobar Pulse begraven. Kimberly Morris (37) werkte als uitsmijter in de club en werd in de nacht van zaterdag op zondag vermoord door schutter Omar Mateen.

De 29-jarige Mateen schoot 49 mensen dood. Voor de Verenigde Staten was het de bloedigste naoorlogse schietpartij. Van de 53 gewonden liggen er nog 23 in het ziekenhuis en zes van hen verkeren nog steeds in kritieke toestand.

Nabestaanden vinden steun bij elkaar op de uitvaart van Kimberly Morris

Verder vandaag...

Verschijnt de 51-jarige Alex O. voor de rechter, die wordt verdacht van het afpersen van Jumbo. Ook begint vandaag in Hilvarenbeek de vierde editie van het festival Best Kept Secret.

Fijne dag!

Deel artikel: